Hubert_79 píše:...Jdu takhle kolem mého zaparkovaného auta (Fusion) a říkám si, že stojí nějak nakřivo. No aby ne - přední pružina ruplá...
Tak presne toto isté sa mi stalo na začiatku tohto roku na mojej Fieste r.v. 2004. A Tvoj Fusion je valastne tá moja Fiesta, akurát s inou karosériou. Prišiel som do práce, zaparkoval, všetko O.K. Potom, keď som chcel odísť, rachot z prednej nápravy. Až potom som si všimol, že medzera medzi ľavým predným kolesom a blatníkom je nejaká malá...

Našťastie, autoservis máme hneď vedľa firmy, nechal som im kľúče a na druhý deň O.K. Samozrejme, hneď bola aj výmena tlmičov (keď už to mali rozobrané...) Sranda je, že pružina bola tá najlacnejšia položka a najdrahšia horné uloženie tlmiča. (tlmič 35,90€, pružina 19,5€, horné uloženie tlmiča 43,-€. To všetko x2 + práca 3x 20€/hod). Celkovo, ja osobne, na Forda nemôžem nadávať. Aj ceny za náhradne diely patria medi lacné (napr. predný svetlomet na predchádzajúci model Fiesty ma stál 35€, spätné vonkajšie zrkadlo 12€...) Mimochodom, toto bola moja jediná závada na Forde, ktorá auto znepojazdní. Tiež ma zamrazilo, že čo by sa stalo, keby praskla počas jazdy. Ale vidím, že Ford to má asi ošetrené, aby prdla až po jazde...
P.S. Problém je, že pri výmene tlmičov si málokto dá vymeniť aj pružiny. Ja som to kúpil z druhej ruky, pri 135tkm (teraz má 155tkm), Čiže, tlmiče isto už minimálne raz boli menené. Ale aj v servise mi potvrdili, že pružiny sa automaticky pri výmene tlmičov nemenia, avšak po 5 - 10 rokoch by sa mali vymeniť. A tie moje vydržali 17 rokov....