AKAI AM-A659, AM-A770

Opravy a závady na MG, RMGF, CD, zesilovačů, receiverů, reprosoustav

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
jardafiala

AKAI AM-A659, AM-A770

#1 Příspěvek od jardafiala »

Zdravím
koupil jsem za pár stokorun tyto dva mrtvé zesilovače. Střívka jsou téměř stejná, liší se jen deskou pro dálkové ovládání. V obou jsou v konci použity STK 4172, oba pochopitelně mrtvé. Naměřil jsem napájecí napětí 48V symetricky, v servisním manuálu je předepsáno cca 40V. Pojistil jsem to koupí STK 4192, snížil napětí zdroje (malé trafo v sérii s velkým, k nalezení na fóru, nepřekvapivě záleží na připojení počátků vinutí, na první pokus jsem dostal cca 55V). Teď mám na kondenzátorech cca 41V symetricky, brouky vyměněny, oba hrají.
Teď dotaz - při demontáži mrtvoly zjištěna na krajích IO slídová podložka namontovaná tak, aby mezi pouzdrem a (uzemněným) chladičem byla mezírka cca 0,2mm. Jak je to s uzemněním těchto koncových IO? Nikde jsem nenašel doporučení jestli zemnit nebo ne?
Naposledy upravil(a) jardafiala dne 27 pro 2021, 21:37, celkem upraveno 1 x.
dj_Paul

#2 Příspěvek od dj_Paul »

Tady: https://pdf1.alldatasheet.com/datasheet ... 172II.html píšou, že na substrátu je GND
jardafiala

#3 Příspěvek od jardafiala »

Dík, v datashitech jsem hledal ale tohle jsem přehlédl.
jardafiala

#4 Příspěvek od jardafiala »

Zdravím
pokud to někdo ještě sleduje tak 1 - závada, zakmitávání jednoho kanálu, byla zřejmě způsobena tím, že upadl sběrač - jezdec potenciometru výšek a tak byl jeden střední vývod potenciometru "v luftě". 2 - jeden ze zesilovačů byl napaden kutilem a potenciometr korekce basů byl nahrazen - místo 50k je tam 10k , mám hledat a koupit potenciometr správné hodnoty nebo stačí přepočítat prvky (tedy kondenzátory) v korekcích? Případně jak je spočítat?
Odpovědět

Zpět na „Audiotechnika“