OVP CTV 286 _tuner
Moderátor: Moderátoři
OVP CTV 286 _tuner
kondik píše:Takze novy tuner 3412 stoji cca 400,- priazniva cena, vymenit a ides dalej.
Díky za rady. Tak nějak jsem předpokládal, že to bude nejlepší řešení koupit nový tuner. Tady http://www.tsnova.cz/e-shop/detail.php?pID=8295 jsem ho našel za 445,- To je cena, za kterou se opravdu nevyplatí rýpat se ve vadném tuneru a ještě s nejistým výsledkem.
Killroy píše:Souhlas. A než bych začal kuchat uvnitř, podíval bych se taky napřed pod něj. Bývají tam propojky a nedávno jsem tady popisoval situaci kdy se jedna příležitostně dotýkala a pěkně mi to potrápilo.
Je to tak, když jsem byl v Panasoniku stalo se podobné a nebylo to jen jednou. Cívky jsou i dnes zapeklitá věc, hlavně při sériové výrobě.
Výměna tuneru je sice jednoduchá, problém může vyřešit, nebo taky ne.
A seš o čtyři stovky chudší. Měřit, měřit a ještě znova měřit. Měnit až nakonec.
Pavmar62
pavmar62 píše:Killroy píše:Souhlas. A než bych začal kuchat uvnitř, podíval bych se taky napřed pod něj. Bývají tam propojky a nedávno jsem tady popisoval situaci kdy se jedna příležitostně dotýkala a pěkně mi to potrápilo.
Je to tak, když jsem byl v Panasoniku stalo se podobné a nebylo to jen jednou. Cívky jsou i dnes zapeklitá věc, hlavně při sériové výrobě.
Výměna tuneru je sice jednoduchá, problém může vyřešit, nebo taky ne.
A seš o čtyři stovky chudší. Měřit, měřit a ještě znova měřit. Měnit až nakonec.
Pavmar62
Měření napětí v okolí tuneru proběhlo a bylo OK. Propojky pod tunerem žádné nejsou.Chyba byla evidentně v tuneru, jak jsem psal výše a dost dobře nevím jak bych na tom tuneru se SMD součástkami cokoliv měřil (alespoň já) a pokud bych to dal do servisu, tak by to i bez výměny nestálo určitě méně. Bez demontáže se ke straně spojů stejně nedá dostat.