Osciloskop goldstar os-9020p
Moderátor: Moderátoři
- petula
- Kontaktovat uživatele:
https://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R40&_trksid=p2380057.m570.l1313&_nkw=Heerlen+D14-363+GY&_sacat=0
za 33, resp. 34 USD z Philipín za 80 USD doprava. To je celkerm 114 USD a přibude k tomu ještě 24 USD české DPH a nějaký poplatek za provedení vyclení. Takže to vidím na nějakých 3100 Kč. Obrazovka, když dobře zabalí, může dorazit v pořádku. Další možnost je počkat a koupit v Evropě , ideálně na německé eBay stejný stroj, třeba porouchaný a z něj vzít obrazovku.
Všimněte si kolik tento osciloskop stojí na německé eBay:
https://www.ebay.de/sch/i.html?_from=R40&_trksid=p2380057.m570.l1313&_nkw=Goldstar+OS-9020&_sacat=0
Záleží na tom, v jakém stavu je Váš osciloskop celkově a zda si dokážete opravu udělat sám. Pokud je jinak osciloskop v dobrém stavu, a jste schopen zvládnout generálku osciloskopu, pak si myslím se to vyplatí.
Mám také takovýto klasický osciloskop (Philips PM3226) a je užitečný, i když jen do 15 MHz , je dost na spoustu věcí použitelný. Je to analog a kdo umí měřit s analogem, nepotřebuje digitál s jediným velikým tlačítkem AUTO.
- petula
- Kontaktovat uživatele:
dargon píše:Kdyby to uměl někdo opravit nebo hlavně seřídit pak.
já to umím opravit i seřídit, ale nemám náhradní obrazovku a nepracuji zadarmo. Krom toho se mi nechce běhat po české celnici a řešit dovoz obrazovky z Philipín. Musíte si nejprve zajistit novou obrazovku a pak by jste musel obrazovku a Váš osciloskop dopravit ku mě.
Anebo máte druhou možnost, zkusit prodat váš osciloskop jako porouchaný na náhradní díly na eBay. Myslím, že tak za 20-30 euro v tomto stavu bez obrazovky by jste za něj dostal.
Pak máte ještě třetí možnost, jak to dělají izraelci - rozebrat osciloskop na díly a prodávat je samostatně jako náhradní díly. Dá to více práce, zabere to více času než vše prodáte, ale také to více vynese.