iGet M3B
Moderátor: Moderátoři
iGet M3B
https://www.alza.cz/iget-security-m3b-b ... 338585.htm
Díky předem za každý příspěvek.
Saturn
Můj názor je, že je lepší platit PULT CENTRALIZOVANÉ OCHRANY. V základu chtějí kolem 500kč/měsíc(mimochodem prokouřim asitak 4000/měsíc
Trochu by mi vadila neexistence samostatné klávesnice oddělené od ústředny. Ústředna by měla být spíš někde schovaná a ne hned u dveří. Když do krabičky třísknu kladivem, tak už žádnou další SMS nikdy neodešle. Takže se nedá vysledovat pohyb na případných dalších čidlech v domě. Tak se dá odlišit falešný poplach jednoho čidla od skutečného vetřelce. Ale to je věc vkusu.
Jedno, ještě levnější a primitivnější čínské zařízení jsem si koupil v roce 2012 na chatku. Kupodivu ústředna pořád ještě funguje a dveřní kontakty taky. Co zlobilo byla PIR čidla (falešné poplachy), ale možná proto, že nebyla dělaná do mrazu.
Pokud se pořídí SIMka s nějakým levným tarifem, provoz pak už nic dalšího nestojí. Což mě docela štve např. na Jablotronu 100, že se snaží z lidí mačkat pravidelné měsíční poplatky za jejich SIMku. A nemůžu si přidat další čidla bez servisáka! U Jablotronu 60 to nikomu nevadilo a mohl jsem si dělat údržbu sám. Dneska je to bohužel trend - firmy by nejraději vybíraly poplatek i za spuštění motoru auta.