Zdravím přítomné. Mám dotaz ohledně opravy autorádia rd4 z mého auta (peu807) . Nedávno mi z ničeho nic přestalo fungovat rádio. Vše ostatní ( cd MP3 a CD měnič fungují bez závad. Rozebral sem autorádio a po vizuální kontrole sem objevil rozpadlou SMD tlumivku hned za vstupem jedné z antén. Tuto tlumivku sem vypájel a změřením bylo zjištěno že zbytek tlumivky je přerušený poté sem se pokusil vypájet tlumivku u druhé antény abych ji mohl změřit ale tlumivka vypájení nepřežila. Našel sem na netu schéma anténního obvodu tohoto rádia ale nepodařilo se mi přečíst hodnotu těchto tlumivek ani při zvětšení a s lupou. Dotaz zní jakou alespoň přibližnou hodnotu by měly mít obě tlumivky u vstupu antény. Vím že zde jsou odborníci na slovo vzatí, tak snad někdo poradí. Díky všem. P.R.
Ještě jednou zdravím. V nabídce jsou tlumivky s feritovým jádrem a vinuté bez jádra a hodnota 0,18uF není. Nejbližší je 0,22uH Což asi není na závadu. Otázka zní: Který typ použít? S jádrem nebo bez? Moc děkuji. P.R.
Toto schéma mám. Ale bohužel při zvětšení nelze přečíst ani na PC ani na mobilu. Jde mi o tlumivky hned za prvníma tlumivkama od ant. Vstupu. Tj. ty svislé. P.