mikrofon Neumann M7
Moderátor: Moderátoři
- Ivan_Ryger
- Bydliště: Jára Cimrman- "Uppsala, Uppsala,... tam jsem taky nebyl"
mikrofon Neumann M7
Problém mám nasledovný, pokiaľ sa pamätám, vnútri bol malý impedančný transformátor, kvôli vysokej impedancii kondenzátorového mikrofónu. Neviem jeho parametre, taktiež nemám schému k tomu preampu(bol s 1 triódou, tuším nejaká EC...), napadlo ma to urobiť ako solid-state s využitím nejakého OPAMP-u(nejaký nízkošumový), no neviem, či pri nízkom napájacom napätí tam vôbec naženiem nejaký signál, pokiaľ sa totiž pamätám a sedliacky rozum zaberá, kapacita mikrofónu je malá, tak potrebujem pomerne vysoké napätie na získanie vôbec nejakého signálu z tohoto mikrofónu. Predpokladám použitie aktívneho tlmenia(p.Dudek-aktidamp, dakde v AR), aby som nenaháňal šum nejakými vstupnými odpormi. Ďalej, ak by som sa vybral cestou elektrónka, je tu problém s parametrami toho prevodového transformátora, taktiež je tu problém s parazitnými kapacitami(závisia od prevedenia trafa)...Napadlo ma použiť nejaký prevodový transformátor z Tesly v permalloyových vajíčkach, 1500/150ohm.
Ach...
Jde to i s trandy, měl jsem půjčený tubus, upravovaný jedním pánem z rozhlasu, napájeno fantomem a myslím, že tam měnič nebyl, takže polarizace pouhých 48V. Trafo tam ale bylo taky, kvůli symetrizaci.
- Ivan_Ryger
- Bydliště: Jára Cimrman- "Uppsala, Uppsala,... tam jsem taky nebyl"