Tohle není monoblok ale rozdělenej systém, kompresorová jednotka v kotelně a kupa měděných trubek ven k registru a fofrníkům.
Ty jseš chlaďař profík? Měl bych dotaz, všiml jsem si, že mi nějak nepravidelně cvrdliká scroll Copeland. Není to slyšet u agregátu ale za ním ve vedlejší místnosti oddělený 15-kou zdí. Vloni jsem si toho nevšiml. Není to příznak že už bude mít pomalu dost? Vrtí se už od roku 1994, což je 27 let x 800-950 motohodin za rok. Odhadem kolem 25 000 hodin provozu. Mán v tom asi R134, nálepka z kompresoru už dávno odpadla.[/quote]
Jirko , já co jsem připojoval tak to byly taky vždy splitové jednotky. Firma pro kterou jsem to dělal neměla oprávnění tak oni si to propojili, já to natlakoval dusíkem, zkontroloval těsnost vyvakuoval pustil tam chladivo , zkontroloval těsnost a to bylo vše. Babičce jsem dal monoblok , protože říkali , že je výkonnější. No uvidíme a hlavně odpadlo to tahání nevzhledných trubek. S tím kompresorem Ti neporadím ,nemám s tím zkušenosti. Ta R134a se divím to je nízkotlaké chladivo. 27 let to je na medaily