Těch 9000 jsem už zaplatil. Poslal jsem nejprve námitky proti faktuře, ale ještě před tím, než mi Pražská Plynárenská stačila odpovědět (po 6 týdnech), že jejich faktura je v pořádku, už mi mezitím přišel vymahačský, výhružný dopis od jejich dceřinné firmy pro vymáhání pohledávek. Protože v soudním sporu proti Pražské Plynárenské je to téměř bez šance, tak jsem těch Kč 9000 zaplatil a naopak odmítl jsem podepsat novou Smlouvu o připojení k distribuční síti. Pomyslný "míč" je nyní na Pražské Plynárenské, která má přípojku bez uzávěru a není schopna plynobudku odpojit

Týdny, které následovaly na podzim (zdražování plynu), jen ukázaly, že jsem udělal dobře. Navíc to je stále riziko dodávek plynu z Ruska vůbec. V červenci, jsem nakoupil do zásoby 4 tuny dřeva a v září 20 metráků koksu. Zatímco Pražská Plynárenská, když mi odpojila plynoměr, tak mi jejich pracant hned hodil do schránky lístek s odkazem na nějakou jejich firmu, která mi prověří mé plynové spotřebiče a vydá mi za balík peněz potvrzení, které prý musím mít pro opětovné připojení k distribuční sti. Jaksi jm nedošlo, že u mne na domě je bezpečnostní kamera a není tam jen tak "na parádu" a že v domě mám kotel na koks.
A čím budeme topit do budoucna? Myslím, že za 10 let už budou zimy v Česku tak mírné, že většinou nebude potřeba topit vůbec. Třeba včera jsem netopil vůbec, dnes také netopím a mám tu 19°C. To stačí. Chce to především zateplit dům, vyměnit okna za trojskla a dobře promyslet izolace.
A jestli stavíte nebo rekonstruujete nový dům, věřte, že zdi, jak se stavěly před válkou (cihlová zeď mezera druhá cihlová zeď) jsou mnohem lepší z pohledu tepených ztrát, než dnešní ytongy s polystyrenem navrch.
Crifodo: záznam toho pachatele jsem předal orgánům...
keemo: inzeráty ještě nezaručují příjem. K tomu musí být také kupující.