Optické oddělení USB

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
p4ul

Optické oddělení USB

#1 Příspěvek od p4ul »

Zajímalo by mě (zatím jen čistě teoreticky) jak vyřešit optické oddělení USB portu na PC od USB zařízení (kvůli bezpečnosti, aby se při bastlení nezničil port/pc). Max. rychlost: 12 Mb/s. Existují tak rychlé optočleny nebo se to řeší nějak jinak?
Návštěvník

#2 Příspěvek od Návštěvník »

Už se to řešilo na

Kód: Vybrat vše

www.mcu.cz
a dopadlo to tak, že je to holý nesmysl, když se koukneš na oddělovače USB firemně vyráběné, tak to není jednoduchá a levná záležitost.
p4ul

#3 Příspěvek od p4ul »

Teď jsem třeba narazil na TORX173 (optický přijímač 6Mb/s, 145 Kč). Třeba by pomohlo inspirovat se u optických sítí...
jankop
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od jankop »

jj, inspiruj se tam.
p4ul

#5 Příspěvek od p4ul »

Našel jsem optočlen HCPL-061A 10MBd (v gme za 60Kč) nebo třeba HCPL-2631 10MBd (v gme 89kč). Ten by mohl na optické oddělení low speed usb (1,5Mb/s) stačit. Zatím jen teoretizuju, ale co myslíte?
Cust

#6 Příspěvek od Cust »

10MBd ve dvojkové soustavě odpovídá 10Mbps, ne?
jankop
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od jankop »

LowSpeed protokol je určen jen pro omezenou třídu zařízení HID. Třeba kategorie USB Mass Storage a spousta dalších není schopna touto rychlostí vůbec komunikovat. A ještě jedna důležitá věc, signál USB je diferenciální, s tím je nutno počítat. Neznám účel, ale nejspíš mnohem jednodušší by bylo řešit galvanické oddělení na vnější straně USB device.
Odpovědět

Zpět na „Poradna“