Akai AP-D2 - poznate?

Opravy a závady na MG, RMGF, CD, zesilovačů, receiverů, reprosoustav

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
rnbw

Akai AP-D2 - poznate?

#1 Příspěvek od rnbw »

Rozhodol som sa, ze k mojej obyvackovej audio zostave kupim nejaky slusny gramofon (este mi chyba kazetovy deck). Medzi vselijakymi cinskymi smejdami, vrakmi a predrazenymi strojmi som nasiel Akai AP-D2.

Nikdy predtym som o nom nepocul. Podla webu vraj slusny a ma direct drive. Miestami obity, ale funkcny, plexi kryt vporiadku - stal pod stovku, tak som ho kupil. Oneskorene Vianoce :D
Přílohy
vintage-akai-ap-d2-direct-drive_1_f5853f8388da1fa540dd8bd4ac299e04.jpg
fotka noveho kusu z webu
fotka noveho kusu z webu
jardafiala

#2 Příspěvek od jardafiala »

Na fotce mu chybí závaží na raménku pro nastavení přítlaku? Samozřejmě je o HODNĚ lepší než nějaké šidítko z LIDLu, je to poloautomat, nastavení antiskatingu, nemá stroboskop. To není úplně nutné, stačí vytisknout stroboskop na papír a zkontrolovat případně nastavit přesně otáčky, vevnitř bude trimr. V návodu píšou přítlak 3 až 7g, nějak nevidím důvod proč by se nedalo nastavit míň. Tak ať slouží....
EDIT: 3 až 7g je hmotnost přenosky (v návodu kazety). A podle foto je tam klasické ½" uchycení přenosky takže výběr je bohatý.
Naposledy upravil(a) jardafiala dne 04 led 2022, 09:27, celkem upraveno 2 x.
Hubert_79
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Hubert_79 »

Přítlak 3 až 7 g? To snad závisí od použité vložky, ne?
Frýba a láska zvítězí nad Hemalou a nenávistí!
rnbw

#4 Příspěvek od rnbw »

Ano, na fotke z webu chyba, autorovi sa to asi nechcelo montovat (bol to vraj nevybaleny gramofon). Ja ho tam mam.

V servisnom manuali sa uvadza pritlak 2g pre dodavanu RS-85. Trimre su tam dva - na kazdu rychlost jeden.
Ondra2

#5 Příspěvek od Ondra2 »

Mám ho též, koupil jsem ho na blesaku v západním Německu za 5 eur bez přenosky. Implementoval jsem do něj předzesilovač, tak mám na těch cinchich linky. Hraje, nezlobí, vypadá slušně.
Odpovědět

Zpět na „Audiotechnika“