Demontáž řemenice z alternátoru
Moderátor: Moderátoři
- palmalsport
Tak na povolení takovejch věcí, se mě nejvíc osvědčil sprej. Nepamatuji se na název, ale kupoval jsem ho ve firmě, AUTODÍLY Skořepa, v Hradci Králové, u bývalého zemědělského výkupu.
Jeden den jsem šrouby nastříkal, druhý den jsem všechny povolil, bez destrukce.
Doporučuji.
- palmalsport
(konkor je na tom nastříkaný od včera ale v tomto případě to není moc platný)
- palmalsport
- palmalsport
Vloni jsem petrákem uvolnil zcela zarezlej čep kombinaček kleští, co zůstaly přes zimu venku v trávě. Divil jsem se, co "čoudu" se do druhýho dne z toho čepu vyvalilo. Stačilo asi troje rozevření a stažení, pak promazání olejem na šicí stroje a chodily pak už zcela lehce.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
p32 píše:Známej na takové problémy používá brzdovou kapalinu.
Nejlepší ale byla červená brzdová kapalina (ještě ta komunistická), která už dnes jaksi není běžně k mání. Jak funguje ta novodobá červená, nevím, nemám s ní zkušenosti.
Ve fabrice kde jsem dříve pracoval, tak na zámečnické dílně byl kolega, který se věnoval převážně opravám různých stavebních strojů, které byly po většinu roku vystavené povětrnostním vlivům, takže všechno pěkně zarezlé a zatuhlé. Ten měl takové pořekadlo "když to nejde povolit, tak to zkus ještě trochu utáhnout a pak to půjde". V mnoha případech jsem se osobně přesvědčil o pravdivosti jeho tvrzení. Samozřejmě to taky na 100% nefungovalo.