Vypnutí SV a DV-co s tím dál...

Aktuality a zprávy z oblasti elektroniky, komunikační a výpočetní techniky, teorie či software

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Crifodo

#61 Příspěvek od Crifodo »

Á, Putin, to tu dlouho nebylo :)
Hajzl zasvinil atmosféru samým CO2 a naši důchodci teď musí na svých ohnutých bedrech nést tíhu emisní povolenkový rulety a němečtí soudruzi zavírat reaktory.
Říkám že nejsem odborník na elektronický boj, ale radši si nepředstavuju jak funguje nějaký odboj bez napájení tisíců serveroven, kdo jezdí na sto kót s benzínem pro centrály, když stačí malý mírový blackoutík v podobě větru a nikde nejde bankomat a Alzamat. A nemocnici odstaví malý mírový hackeřík.
E-recepty si odstaví sám Šmucler svýma reformama, tam není potřeba bojovat.
Zajímalo by mě, kolik lidí je schopno se spojit na KV nebo na 144 MHz v datových přenosech. Tam by se dalo mluvit o alternativě k internetu.
p32

#62 Příspěvek od p32 »

termit256 píše:To ja taky nevim, byl to argument priznivcu AM vysilani.
Tak já jsem taky příznivec vysílání AM. Jen jsem to tam neměl přepnuté asi tak 7 let.
termit256

#63 Příspěvek od termit256 »

Crifodo píše:Můj argument to nebyl, o pravděpodobném sejmutí hlavního stožáru (případným) agresorem jsem tu psal před týdnem.
To že před 20 lety lidi poslouchali AM za povodní a pak už SV rádia zahodili budiž.
Otázku jak se v (případném) konfliktu nějaké satelitní streamy ubrání proti diverznímu programu si netroufám odpovědět protože nejsem odborník na informační boj. Jen bych i jako úplný laik předpokládal, že v době kdy populace bez internetu a šmatlafonu ani nenajde cestu na hajzl, si každý agresor dvě hodiny před agresí třiceti skupinama vypne páteřní sítě optiky, směrové spoje, zaruší FM atd.
Nějak jsme zamluvili to, jak ten diktátor umí vypnout nebo blokovat ten "decentralizovaný" internet en bloc.
Je fakt že diktátor nějak radši sahá po internetu dřív než po útvaru rychlýho nasazení.

Ale ja nikde netvrdil ze FM nebo internet nejde vypnout nebo kontrolovat. Ja jen tvrdim, ze AM jde taky a mnohem jednodusej. Proto neni zadny duvod ho pro tento ucel drzet v provozu. Vlastne krome nostalgie uz zadny jiny duvod neni.
xsc

#64 Příspěvek od xsc »

Crifodo píše:Á, Putin, to tu dlouho nebylo :)
Já za to nemůžu, že ten zmetek předvádí právě další intervenci v přímém přenosu. A můžeš sledovat, k čemu jim budou AM vysílače.
Crifodo

#65 Příspěvek od Crifodo »

xsc píše:Já za to nemůžu, že ten zmetek předvádí
...
.A můžeš sledovat

Já vím že ty za to nemůžeš :lol:
já když dovolíš, až tak neprožívám nějaký Kazachy a intervence, nemám doma 24/7 centrum pro analýzu zahraničních vztahů. A už vůbec ne ve vlákně o konci AM v ČRo.
Když už, tak národ kterej jde vypálit prezidentský palác protože se zdvojnásobila cena LPG, potřebuje trochu na studenej vzduch.
To by tady už musel být jenom popel. Co by za to někde lidi dali, kdyby jim zvedli zálohy jen na dvojnásobek.
Crifodo

#66 Příspěvek od Crifodo »

termit256 píše: Vlastne krome nostalgie uz zadny jiny duvod neni.

Konkrétní přednosti a nedostatky by prověřila až situace. Která ať radši nepřijde.
Ty důvody jinde můžou být třeba hornatá krajina, jak bylo zmíněno Rumunsko, kde byl počet vysílačů pro pokrytí neúnosný, nebo snaha o dostupnost vysílání pro svoje občany na jiném než vlastním území. Což se nás taky asi tak netýká ale jiných může.
termit256

#67 Příspěvek od termit256 »

Pokud se do toho nemotaj pocity, nostalgie apod. Jde odhadnout prednosti a nedostatky po technicke strance velice lehce. Verim ze kdyz rusili telegraf s morseovkou, padaly podobne argumenty jako ted.
ok1hga

#68 Příspěvek od ok1hga »

termit256 píše:Verim ze kdyz rusili telegraf s morseovkou, padaly podobne argumenty jako ted.

věřit můžeš . . .
drátový telegraf nahradil bezezbytku telefon,
divil bys se, radiotelegraf (CW) se používá i v současnosti,
ale jen tam kde je to potřeba.
termit256

#69 Příspěvek od termit256 »

Stejne jako AM :-)
Lukas-Peca
Kontaktovat uživatele:

#70 Příspěvek od Lukas-Peca »

Šíří se teď informace, že se k tomu nepoužitelnému AM tržní prostředí postaví kapitalisticky a z Liblic začne vysílat China Radio International :D
xsc

#71 Příspěvek od xsc »

Musela by podat žádost na RRTV a ti blbci jí to povolit, což lze jen pro právní subjekt sídlící v ČR. Ale nedivil bych se ničemu, nějakého bílého koně jistě najdou. Jako Soukupův Barrandov :-)
Jinak třeba v USA funguje AM na základě trhu naprosto v pohodě, ale to množství reklamy v médiích je i pro otrlého diváka Novy a Primy poněkud nestravitelné.
kulikus
Kontaktovat uživatele:

#72 Příspěvek od kulikus »

Crifodo píše:Před rokem jsem měřil impedanci antény do krystalky, bylo to 880 Ohm na Liblicích čili 639 kHz, svítil jsem na to modrou ledkou.

Jak daleko od Liblic? Jak vysoká byla ta drátová anténa?
Lukas-Peca
Kontaktovat uživatele:

#73 Příspěvek od Lukas-Peca »

xsc: nevím, proč by to RRTV neměla povolit. Je směšné, že v době sociálních sítí a dezinformačních webů, které sledují všichni a je nad tím naprosto nulová kontrola, má nad něčím tak okrajovým, jako je analogový rozhlas (ještě ke všemu na AM), vykonávat státní dozor nějaká instituce. Pokud nám dají jejich peníze za naši elektriku a nebudou porušovat platné zákony, tak ať si vysílají, co chtějí. Navíc nám sám Český Rozhlas řekl, že AM je mrtvá technologie, kterou nikdo neposlouchá, tak proč by si číňani nemohli z těch stožárů pouštět jejich skřehotání modulované zastaralou metodou na humorně dlouhou nosnou vlnu.

Nakonec účinnost RRTV je krásně vidět na soukromých televizích. Úplně zbytečná instituce.
Hubert_79
Kontaktovat uživatele:

#74 Příspěvek od Hubert_79 »

Lukas-Peca píše:Je směšné, že v době sociálních sítí a dezinformačních webů, které sledují všichni a je nad tím naprosto nulová kontrola

Naštěstí! Ať si na weby bleje kdo chce co chce.
Ta RRTV vychází z nějaké historické skutečnosti, kdežto web apod vzniklo v posledních pár letech (vzhledem k rozhlasu a TV).
Co konkrétně ti na soukromých TV stanicích vadí? Nezastávám se jich, nečumím na to (nemám TV), jen mi to zajímá.
Frýba a láska zvítězí nad Hemalou a nenávistí!
xsc

#75 Příspěvek od xsc »

Přece v každé zemi někdo dělá správu. Pokud jde o spektrum, je to záležitost ČTÚ, pokud o vysílání, tak RRTV. Vzhledem k tomu, jak se Čína nepřátelsky projevovala, když si šéf senátu dovolil tu drzost, že jel na Taiwan, tak proč my bysme měli jen pro prachy tady trpět propagandistickou stanici země, která tu propagandu šíří i proti nám. Stát z toho nic mít nebude, poplatek za spektrum bude v případě AM zanedbatelný a ČRa jsou soukromou firmou, o tu se není třeba starat.
Odpovědět

Zpět na „Co je nového?“