P: VHD videopřehrávač Thorn EMI z roku 1984

NEKOMERČNÍ nabídka přístrojů, součástek a náhradních dílů

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
petula
Kontaktovat uživatele:

P: VHD videopřehrávač Thorn EMI z roku 1984

#1 Příspěvek od petula »

nabízím k prodeji nový, nikdy nepoužitý videopřehrávač VHD Thorn EMI, model 301D, z roku 1984. Videopřehrávač pochází ze skladu školy v Anglii a získal jsem jej do sbírek v roce 2008 jako paměťový záznamový přístroj k počítačům MSX. Použit ale nikdy nebyl, neprovozuji 8-bitové domácí počítače.
Tento videopřehrávač nabízím zde, kde je foto:
https://audio-video-tv.hyperinzerce.cz/vhs-prehravace-rekordery/inzerat/69731914328524023854-vhd-videoprehravac-z-roku-1984-nabidka-cela-cr
Cena Kč 9200.-
Pouze osobní vyzvednutí v obchodním centru černý most, Praha 9.
Platba v hotovosti.
Habesan
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Habesan »

Mám takové nepěkné podezření, že by na něm nemuseli jít přehrát americké disky.
Sháním hasičák s CO2 "sněhový", raději funkční.
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)
petula
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od petula »

přehrávač je pro napětí 230-240 Volt a systém PAL.
VHD disky pro PAL existují, protože, když v roce 1984 po pár měsících výroby videopřehrávačů Thorn zase výrobu zastavil (ono se těch videopřehrávačů moc nevyrobilo a co se vyrobilo šlo v podstatě do anglických škol), tak výroba videodisků, která ale byla v Irwine v USA, pokračovala dál, jako by se nic nedělo. A pokračovala hodně dlouho, než někomu došlo, že pro VHD videodisky nebude v Evropě odbyt. :D Pak to vyřešili tak, že ty vyrobené videodisky odsunuli do Japonska. V Japonsku se koncem 80-tých let prodávaly dva VHD video systémy, jeden s NTSC a druhý s PAL. Na japonské eBay se VHD videodisky stále nabízejí, čile se tam s nimi kšeftuje. Pro ty co neumějí japonsky, mohou i přes eBay.com, třeba zde:
https://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R40&_trksid=p2380057.m570.l1313&_nkw=VHD+videodisc&_sacat=0
Další zdroj videodisků je v Anglii, kde videopřehrávače zmizely ze škol mezi lidi. Také v Anglii se dodnes kšeftuje s VHD videodisky.
eleferner

#4 Příspěvek od eleferner »

Tohle bych hodil na Ebay, v CR to nikdo nezna a tedy tezko najdes kupce.
petula
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od petula »

také jsem o tom přemýšlel. Zájemce mám i bez eBay. Jenže jsou z Anglie a to znamená export mimo EU a v Anglii importní procedury + VAT. Dříve před Brexitem jsem tam už jeden prodal. Měl jsem celkem 3 kusy :) Jeden šel do Anglie, druhý do Japonska. Kupující Japonec přijel z Hamburku, odvezl si ho. Říkal, že si ho odveze domů. Byl to dobrý člověk, bavili jsme se v hospodě dlouho o počítačíchj, o Japonsku. Třetí přehrávač jsem si nechal. Nicméně dělám úklid, potřebuji koupit výkonný 64 bit počítač na vývoj FPGA a tak něco musím pustit.
V Česku tenhle kus po mne chtělo muzeum buď v Pardubicích nebo v Hradci. Už nevím, které město to bylo. Jenže chtěli, abych jim ho věnoval gratis. Ono to v těch muzeích u nás chodí tak, že co jim věnujete gratis, tak potom vedení muzea sami prodají muzeu. Technické muzeum na Letné v Praze jakbysmet. Kdyby na tom aspoň neparazitovalo vedení muzea, tak by jim to člověk třeba i věnoval.
Odpovědět

Zpět na „Nabídka přístrojů, součástek a náhradních dílů“