Řešení možná originální - zveřejnění k volnému užívání
Moderátor: Moderátoři
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Ale dokud to bude zveřejněný jen ve fázi náhradního schematu, tak to kromě opravdu znalých nikdo zkoušet nebude.
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
O ovace jsem si fakt neřekl. Tohle přece není nic osobního. Bastlířské fórum si představuji o myšlenkách, ne o lidech.
Když byl dotaz, rozepsal jsem se o mé realizaci docela podrobně. Původně jsem to ale nezamýšlel, představoval jsem si, že by v tom vlákně byla pro přehlednost vždy jen zobecněná myšlenka a případně odkaz na diskuzi o ní. Teď už jen pro vysvětlení ex post.
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Ale dej si pozor, aby jsi nespadl do kategorie lidí, co nakreslí čtvereček, k němu připojí tlačítko, žárovku, napájení a budou sáhodlouze vyprávět o tom, jak krásně to bliká. Další kategorie jsou teoretici, co bezvýhradně věří jen simulátorům. Ano, simulátor má smysl, ale při obecné konstrukci "na plech" se jaksi ty VF parametry do simulátoru zadávají špatně.
U těch plošných spojů se teorie pole použít dá a do Falstadu jsem zkusil zadat kromě součástek i parametry spojů mezi nimi. U tranzistorů KF590 jsem trochu vařil z vody a pak to ladil podle reality. Nějak to dopadlo a simulace mi k užitku určitě byla. Třeba výstup koncového zesilovače 50 Ohm za tranzistorem se společnou bází mi podle výsledného osahávání v realitě vyšel po nepatrném došolíchání s pro mne nezjistitelnými odchylkami a bez simulace bych to širokopásmově navrhnout asi nesvedl.
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Jinak když dáš "Procházet" a pak "Připojit soubor", tak můžeš po resfresh stránky připojit další 4, nebo kolik je tady nastavený...
A kutilmile - nelituju tě