Zanussi Lindo 100 senzor polohy bubnu
Moderátor: Moderátoři
Zanussi Lindo 100 senzor polohy bubnu
Pračka Zanussi Lindo 100 model: ZWY61005WA po zapnutí programu roztočí buben celkem rychlými otáčkami po chvilce konec a na displeji je chybový kód EA0.
Co jsem našel by to být senzor polohy bubnu. Ovšem nemohu ho tam najít.
Na řemenici není a jinde nevím, kde hledat.
Potřeboval bych zjistit kde ho najdu a případně typ který koupit jako náhr. díl.
Prosím zkušenější o radu. Díky.
Vyndal jsem motor a změřil odpor na tachu, ten je 179 ohm.
Co bylo ovšem nejspíš špatně a Vlafig měl pravdu - byl uvolněný magnet na osičce a po vyndání cívky šel volně vyndat. Magnet je vcelku a v pořádku. Tak jsem ho zašrouboval rukou do osy motoru na své místo.
Mohlo to tedy být závadou a nebo ještě něco zkontrolovat, když už mám ten motor venku?
- tatramacek
- tatramacek
Vlafig píše:Myslím, že v tomto případě je závada vyřešena. Souhlasím ale, že problém s tachem v důsledku přerušení cívky je u těchto motorů vcelku běžný a většinou k němu dojde za provozu někdy v polovině programu při zahřátí motoru. Vždy tyto pračky proto zkouším s plnou zátěží bubnu a několik dlouhých programů za sebou, aby se tato závada případně projevila. Preventivně ale nic neměním, to bych musel vyměnit polovinu věcí v každé pračce.
Přesně, vždy když zkouším pračku, tak na bavlnu, predepirku a 90st při plné zátěži.. Motory sole na tohe trpí, ceset a fhp ani tak ne.