Čím namazať ventilátor teplovzdušnej rúry?

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
p32

#16 Příspěvek od p32 »

Klidně sádlem nebo olejem na smažení. Taky by stačilo to vymýt lihem a vysušit, aby ten bordel z prachu atd. to prostě nebrzdil, ale stačí fakt jen to sádlo.
termit256

#17 Příspěvek od termit256 »

Olej na smazeni tam urcite nedavej, casem degraduje, stane se nej lepiva hmota a vetrakem nehnes.
Kremik

#18 Příspěvek od Kremik »

Sádlo bych tam určitě nedával, se zkazí. Kdysi jsem sádlem namazal kouli na tažném, uchycení vrzalo a nic jiného nešlo po cestě koupit. Fungovalo to dobře, akorát pak se mi za tažným, přikrytým plastovou krytkou, pořád podezřele motal pes :-)
Normálka olej, však ho tam nemusí být tolik, aby cákal všude kolem.
Bronzová pouzdra jsou obvykle ze spékaného kovu a ty se zásadně žádným odmašťovačem nevymývají. Pouštět to bez maziva taky není dobrý nápad.
p32

#19 Příspěvek od p32 »

Ne, já to jen napsal z hecu jak termit. Když už to někdo rozdělává, tak si snad může jakoukoliv vazelínu na to vhodnou jistě koupit. Jako nouzovka sice cokoliv, ale až se to vyzkouší, tak bych to očistil a opravdu tam dal něco, co tam pak vydrží těch 5-10 let a ne, že do roka nadělá další problémy. :wink:
vaanja

#20 Příspěvek od vaanja »

ked som to rozobral, tak som zistil, ze tam ani nie je co namazat.
ked sa rura zapne, tak sa spusti ventilator zodpovedny za chladenie, ktory ma ulozenu vrtulu resp. v tomto pripade valec v silikonovych puzdrach viz. obrazok.

kazdopadne som tam trochu maziva dostal a odvtedy je klud, aj ked myslim, ze to kludne mohlo byt sposobene rezonanciou plechov, ktora zmizla, ked som urobil rozborku/zborku.
prekvapilo ma vsak, ze napriek tomu, ze je to len ofukovaci/chladiaci ventilator, aj tak bol plechovy kanal a aj samotny ventilator slusne zadrbany mastnotou a ciastockami sklenej vaty, kedze zadna cast rury je vybavena sklenou vatou bez povrchovej upravy, z ktorej sa casom a posobenim vysokej teploty stala krehka hmota uvolnujuca ciastocky pri kazdom stlaceni.
da sa to niecim fixovat aby sa to neuvolnovalo?
Přílohy
363096410 (1).jpg
363096410 (1).jpg
EKKAR

#21 Příspěvek od EKKAR »

Kremik píše:Sádlo bych tam určitě nedával, se zkazí. Kdysi jsem sádlem namazal kouli na tažném, uchycení vrzalo a nic jiného nešlo po cestě koupit. Fungovalo to dobře, akorát pak se mi za tažným, přikrytým plastovou krytkou, pořád podezřele motal pes :-)
...
Sousedově jezefčici, která mi pořád budila ňafáním zpoza dveří děti, když jsme je venku v kočárku uspali a vejtahem přivezli domů (cvaknul elmagnet odjišťující dveře od šachty starýho dobrýho Transporťáckýho vejtahu a už řvala jak prokopnutá na celou chodbu, děcka samozřejmě okamžitě vzhůru a UUUUÁÁÁÁÁÁ!!!), jsem za to namazal kůží ze slaniny celý ty vstupní futra po obou stranách dveří od podlahy až ke stropu, není nad pohled na jozefčíka snažícího se vzlítnout jak vrtulník kvůli tomu, aby mohl olízat futra kam až to pude ....
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Odpovědět

Zpět na „Bílá technika“