Kdybys věděl, jak je to vevnitř udělaný, tak by te taková věc ani nenapadla.
Řemínek sehnanej, né ten polyuretanovej po čase se rozpadající hnůj ale pořádnej černej gumák, či co to je. Hřídelka zalapovaná 1500 papírem, má všude 3 stovky pod.
Starej lágr byl šišatej ve směru tahu motoru 6 stovek pod, kolmo na něj 3 stovky pod. Vymáčknul jsem ho a vytočil z hodně červený bronzi novej lágr. Ten původní lágr je žlutej, výrobce v P.R.C.u asi použil jen mosaz, měď tam asi moc nebude.
Trochu jsem to předělal, lágr je asi i 25% delší, takže lepší proti vůlím a vyběhání. Vevnitř je komůrka na silikonku. Hřídel se v něm točí ale do stran se ani nehne. Když se nasadí kolo, tak stranově bez znatelný vůle. Tak jsem pekárnu zase smontoval a dal pečící rychlorežim.
Bohužel to vypadá, že ji budu znova rozdělávat, z hodinovýho programu zbývá 23 minut a topnice je studená. Kurňa, měl jsem jen odpojenej konektor 230V a displejovou kšandu a obojí je zapojený, jinak by pekárna nemíchala. Doufám, že se něco nestalo hýbáním s topnicí abych se dostal na šroubky pod ní. Jestli je přerušená, tak to bylo všechno na velký kulový.
Edit: Tak jsem pekárnu znova rozdělal. Topnice je v pořádku, obě tepelný pojistky přerušený nejsou, termistor má pokojových 46K po ohřátí rukou klesá na 44,5k. Nikde nic odpojenýho, ulomenýho, spálenýho.
Doprčic, co se během demontáže podělalo?
Návod od pekárny je někde kdoví kde. Má to 12 režimů, že by ten jednohodinovej režim 7 "ultra fast II" zrovna netopil?
Včera jsem s tím pekl chleba na režim 1, nojo, ale to je 3 hodiny do konce a peče asi až po dvou hodinách. Možná i dřív, asi trochu přitápí i při kynutí.