Výkres pomocí aplikace
Moderátor: Moderátoři
Výkres pomocí aplikace
Bylo by úplně ideální, pokud bych do aplikace nahrál 3D model, stiskl bych tlačítko a vytvořil se výkres. Já bych si to uložil a tím by to skončilo.
Babako píše:Zkoušel jsem dělat výkresy ve Freecadu. Dělám si dokumentaci výtisků pro 3D tiskárnu. Problém je, že jich mám hrozně moc a potřebuji s tím trochu pohnout.
Bylo by úplně ideální, pokud bych do aplikace nahrál 3D model, stiskl bych tlačítko a vytvořil se výkres. Já bych si to uložil a tím by to skončilo.
Tohle je blbost. Tak se to nedela. Vzdy se vytvori 3D model a az nasledne se dela vykres, jen pokud je potreba k nejake manualni vyrobe apod. Pokud se to dela na strojich coz je tvuj pripad, zadne vykresy nikdo nedela, je to zbytecna prace navic a uplne k nicemu. Nevim proc si neulozis rovnou ten model.
termit256 píše:Nemaji to ani CADy ta stovky tisic, i tam je s vykresem nejaka prace.
Divný, u modelu v Solidworku stačí smáčknout jedno tlačítko a vono to vygeneruje výkresy rovin, na který klikneš. Akorát musíš malinko učesat kótování, býva dost "umělecky neuspořádaný".
Řekl bych, že udělat z 3D modelu 2D výkresy je jedna ze základních funkcí většiny CADů, protože výkres je stále základní výrobní podklad.
Pokud do Solidworku nainportuješ STL, tak je to horší, musí se zkontrolovat měřítko a STL "3D obkreslit" ručně. Aspoň tak to fungovalo kolem roku 2008. Možná to od tý doby za skoro 15 let pokročilo trochu dál.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!