Tesla Condor
Moderátor: Moderátoři
Vstup je na pinech 3 (levý) a 5 (pravý) konektoru označeného symboly gramofonu a magnetofonu. Pin 2 (prostřední) je zem.
Tento konektor najdeš vzadu nad konektory pro vnější reproduktory, je to ten dál od nich.
Kdyby ti zdroj signálu dával moc silný signál, tak ho ubereš děličem zvenčí.
Konektor PHONO i předzesilovač v rohu levé bedny dole můžou zůstat beze změny.
Tak, jak to popisuješ, z toho moudrý nejsem, znamená to snad, že ti tam ten šum a hum leze ze zdroje signálu?
Tak tam udělej redukci s těmi děliči. Má výhodu v tom, že malé příčné odpory zkratují většinu signálu, který se na vstup dostává vnitřním zapojením odjinut (třeba z předzesilovače pro magnetickou přenosku), a současně sníží úroveň AUX na úroveň vhodnou pro vstup Condora, t.j. asi o 15 dB.
Kdyby ani to nestačilo, dej místo odporů 2k2 odpory 1k5.
-
Lukas-Peca
- Kontaktovat uživatele:
Můj condor na tento vstup začal po několika letech provozu záhadně brumět. Na příčinu jsem nepřišel, pomohlo spojit zemní pól konektoru s chladičem konce. Condor je taky hrozně citlivý na impulzy ze sítě, rozsvícení lampičky znamená ránu z repráků. Zkoušel jsem dávat různé tlumivky a kondenzátory okolo síťového trafa, ale bez účinku.
Ten horní vstup byl na většině Condorů označený symboly magneťáku i gramce. A citlivostí 200 mV při vstupním odporu asi 820 k byl vhodný i pro připojení krystalové přenosky.
Jak jsem psal o tom děliči, zapomněl jsem přihodit schéma srozumitelné snad i těm, kdo jsou analogem nepolíbení. Tak tady je.
Teprve, kdyby se prokázalo, že tam ten šum skutečně leze z předzesilovače RIAA, stačí vytáhnout konektor XC203 a nechat ho nezapojený.
Trochu zvláštní je výstup z kazeťáku pro vnější zesilovač - je vytažený na piny 3 a 5 konektoru pro externí mikrofon, jehož zasunutím se vnitřní mikrofony odpojí. Ale ten nás teď nezajímá.
s výstupem korekčáku, v případě že extrémně citlivý vstup gramo bude
chytat falešný signál odpoj napájení předzesilovače (tato úprava si vyžadá
"úpravu" propojacího kabelu nebo zásuvky na druhém přístroji).