H7 kvalitní s dobrou svítivostí
Moderátor: Moderátoři
H7 kvalitní s dobrou svítivostí
V Hradci v Regině mi říkali, že nedávat gumový kryty na průchody k žárovkám aby se líp chladily. Jenže jinde zase říkali že bez těch krytů rychlejc slepnou paraboly. Tak si vyber.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
A kutilmile - nelituju tě
- PCmaniac99
A soft-start řešící dlouhodobě životnost žárovek H7 nejen s vyšší svítivostí, ale obecně jsem už v roce 2013 dával sem: http://www.ebastlirna.cz/modules.php?na ... 245#619245
Inu, někdy dopadá pokrok tak, že krok vpřed skončí dvěma kroky zpět...
A věční zlepšovatelé ze středu Evropy dostanou přes pazoury, protože H7 je přece tak dokonalá, že se vylepšovat nesmí. Jako mnoho jiných věcí v autech...
A podpořil to nějakým papírem ze spektrometru nebo si to jen vycucal z prstu?EKKAR píše:Vloni v prosinci mně označil jistej technik s číslem oprávnění "KT00471" Osramy NightBreakery jako závadu popsanou formulací "nevyhovující složení barevného spektra potkávacích světlometů", pýčus jeden vyblízanej a nedal si vymluvit, že to jsou normálně homologovaný žárovky.
A proč si asi myslíš že ho tituluju mamlasem vylízaným, de bi lem a hňupem ??? On je nepostižitelnej, kontrolu na něj poslat není odkaď, jsou "pod DEKROU" a to je svatý, doslova něco jako soudcovská mafie ...p32 píše:A podpořil to nějakým papírem ze spektrometru nebo si to jen vycucal z prstu?EKKAR píše:Vloni v prosinci mně označil jistej technik s číslem oprávnění "KT00471" Osramy NightBreakery jako závadu popsanou formulací "nevyhovující složení barevného spektra potkávacích světlometů", pýčus jeden vyblízanej a nedal si vymluvit, že to jsou normálně homologovaný žárovky.
Jardo, ty H7 nikdo z východu nevylepšuje, původci všech těch járovek se zvýšenou svítivostí kupodivu mají sídlo na západ od bejvalý Železný Opony - my se jen snažíme udržet jim co nejvyšší životnost i ve světlometech, navrhovanejch MIMO JINÝ TAKY NA TOM VÝCHODĚ (spousta evropskejch aut bez ohledu na gosudárstvo původu jezdí s Hellama a Hella má kupodivu docela velký vývojářský centrum v moravský Mohelnici). A H4 vůbec není zpátečnická, naopak, je to jeden z nejlacinějších zdrojů světla pořád ještě skrz naskrz všecky kategorie a ve správně navrženým světlometu s dobře navrženou parabolou ani nepotřebuje rastrovaný sklo do Fresnelovy čočky, aby svítila pořádně a tam kam má - což je naopak právě problém těch světlometů, který používají tu jednovláknofku H7 - buď svítěj i kam nemaj (klasickej járofkovej světlomet ve fábuli 1. generace) anebo naopak svítěj jak bludička Jůlije & her dryjáda band - jako skoro všecky halogenový PROJEKTOROVÝ světlomety, protože ty byly původně navrhovaný na mnohem svítivější a bodovější HID výbojku (xenon) a s pouhým heligónovým vláknem mají prostě straaaaašně mizernou směrovou účinnost, takže bez "posílený svítivosti" je s nima fakt haňba blut jezdit ....
Souhlasím s tím, že homologace a normalizace má smysl, ale asi by šílené hory předpisů potřebovaly jasný a jednoznačný výklad. Jak si je totiž orgán začne vykládat po svém, a trvá na své pravdě, je zle. To obvykle na místě nevyřešíš. V životě se mi stalo jen jednou, že orgáni uznali, že nemají pravdu, a dali mi pokoj, ale předtím se ještě čtvrt hodiny zdržovali telefonováním se šéfem, aby jim to ověřil.
Měls na tu Dekru poslat hned (tím myslím hned, jak ti klesl tlak) stížnost s požadavkem na přeměření spektrálního složení světla, že o něm technik rozhodl na základě posouzení vlastním nezkalibrovaným okem. A museli by konat, protože na STK neexistuje záznam o tom, že by to spektrum někdo objektivně měřil, na to tam vybavení nejsou, nebo to nikdy nepoužili a neumí to. A možná ti neměřil ani světelný tok.
A JÁ SE V TOM JEJICH SMRDUTÝM HNOJIŠTÍČKU ODMÍTÁM ŠŤOURAT, PROSTĚ RADŠI DÁM VYDĚLAT JINÝM.