Co jste přinesli zajímavého ze sběrného dvora 4
Moderátor: Moderátoři
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Celeron píše:A nebo z trestný činnosti.
Moje ex kdysi u řeky našla "tlačítkovej" mobil i s kartou. Dalo trošku práce najít majitele, nějakej hodně mladej kluk, a ten mně nakonec napsal, ať si mobil nechám, ale zničím tu SIM.
Takže je to klidně možný.
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
https://www.idnes.cz/praha/zpravy/zlode ... pravy_baky
Jinak naposled sem vylovil 3 nake CPU karty HP ze serveru s 2x LGA2011, mam z toho vypajenou hromadu sync. buck menicu, bohuzel k vetsine (Volttera) nejsou k dispozici datasheety...
- Monogatari
Monogatari píše:Tak hlavně že to za to stojí, dělat "odpadkový koše" na elektro jako nedobytný trezory :/
To se může brzy změnit. Doposud byli recyklátoři pro blahobytnou společnost opovrženíhodnej póvl. "Mně se nemůže nikdy stát že by ze mě byl bezďák".
Do budoucna jednak u těch kontejnerů může být tlačenice, jednak mrtvej recyklista je první předstupeň k mýtizaci - heroj průkopník první propagoval myšlenku znovuvyužití surovin a tím snížení nebezpečných závislostí na energiích, na strategických surovinách, ukázal nutnost utahování opasků v nesnadných dobách. A myšlení stáda se opět překlopí.
V surovinách to přijde taky, resp. v čipech se už vyhlašou desetiletky, že takhle by to dál nešlo. Celá "filozofie" (mantra) Západu byla vystavěná na tom, že zvyšováním výroby (a spotřeby) podporujeme blahobyt a růst.
Dneska ejhle čtu o tom, že utažením termostatu na radiátoru nad někým zvítězím.
Každej vysavač, kterej houmlesák vytáhne z Asekolu a vrátí do používání, nemusí být vyroben zaplacen a dovezen. A je to hned, ne až Eurosojuz za deset let vystuduje lidi a postaví fabriky na čipy místo čínských čipů.
Případně dokumenty přímo z centrály v Bruseli?
Pokud ovšem za agitku považuješ to, když se vytáhne něčí už překabátěnej názor a omlátí ho autorovi o mordu, tak to jo.
Dneska naši nejvyšší nabádají k šetření. Fakt.
Tohle vlákno je o záchraně/nálezu zbytečně vyházených výrobků, neboli o šetření. Fakt.
Tohle vlákno popisuje praktiky Asekolu atd., aby bylo zajištěno maximální nový konzum nových výrobků, čili plýtvání. Fakt.
(Pro objektivitu budiž, že nějaká malá část rychlokonzumních výrobků je Asekolem předána k skutečné recyklaci a ne k skládkování v rozvojových zemích, kdo z toho má prospěch je poněkud nejasné.)