K: vadny pc board s 16bit isa sloty
Moderátor: Moderátoři
K: vadny pc board s 16bit isa sloty
Shanim 4ks 16bit isa slotu. Nemel by prosim nekdo nejakou zoxidovanou nebo jinak znicenou desku xt/236/386/486/p1 ze ktere bych si je mohl vybrat?
Diky.
grrrrrrrr píše:Shanim 4ks 16bit isa slotu. Nemel by prosim nekdo nejakou zoxidovanou nebo jinak znicenou desku xt/236/386/486/p1 ze ktere bych si je mohl vybrat?
Tahal jsi je někdy z desek? Já jo a nešlo to vůbec ani silnou odsávačkou s vývěvou ani vyfukovačkou s kompresorem. Ty konektory se kolem pinů tavily a zapejkaly se do něj vyfouklý kuličky.
Nakonec jsem z plošáku vyřezal konektory pilkou a ve svěráku po dýlce říznul mezi piny plošák Dremelou diamantovým kotoučkem. Pak napříč mezi pinama lupínkovou pilkou a nakonec ty čtverečky plošáku pin po pinu mikropájkou a pinzetou.
Jestli vymyslíš něco jednoduššího a rychlejšího, dej prosím vědět.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
AMP a Shiangy šly vyfukovačkou ven bez poškození, Foxconny trochu hůř a tak jsem řezal plošáky jak jsem psal výše.
Celeron píše:grrrrrrrr píše:Shanim 4ks 16bit isa slotu. Nemel by prosim nekdo nejakou zoxidovanou nebo jinak znicenou desku xt/236/386/486/p1 ze ktere bych si je mohl vybrat?
Tahal jsi je někdy z desek? Já jo a nešlo to vůbec ani silnou odsávačkou s vývěvou ani vyfukovačkou s kompresorem. Ty konektory se kolem pinů tavily a zapejkaly se do něj vyfouklý kuličky.
Nakonec jsem z plošáku vyřezal konektory pilkou a ve svěráku po dýlce říznul mezi piny plošák Dremelou diamantovým kotoučkem. Pak napříč mezi pinama lupínkovou pilkou a nakonec ty čtverečky plošáku pin po pinu mikropájkou a pinzetou.
Jestli vymyslíš něco jednoduššího a rychlejšího, dej prosím vědět.
A kutilmile - nelituju tě
- petula
- Kontaktovat uživatele:
Kdyžtak pošlete mail.
Ohledně vytahování patic ... záleží na desce, jak je udělaná. Některé mají otvory tak těsné, že patice do desky při výrobě nalisují a pak ještě zapájí. Takové se vyndavají fakt obtížně. Nezapomeňte, že desky jsou mnohavrstvé a pokud v otvoru okolu pinu konektoru není dostatek místa, tak cín po roztavení nejde odsávačkou vytahnout. Také nikdo nepředpokládá, že se deska bude někdy opravovat. Je to spotřebka s životností 2 roky, po dožití se očekává likvidace.
EKKAR píše:Naházím na desku odsátý zbytky olovnatýho "cínu", všecko naráz ohřeju klempířskou "gulmou" 500W jako loužičku kolem všech vývodů najednou a patici z druhý strany vytáhnu jak mrkvičku malýma kombinačkama ....
Tu 10 cm dlouhou a 1cm širokou loužičku v případě ISA konektoru bych chtěl vidět. Jak se chová tavenina PbSn vím moc dobře, akorát si nemůžu vzpomenout, ja se tomu nadává. Možná že deprese a elevace kapaliny. Výsledek je ten, že se tavenina snaží vytvořit kruhovej tvar. Takže možná DIL 8-16 s tím vytáhneš ale něco delšího a úzkýho pochybuju.