Pomoc s programem arduino
Moderátor: Moderátoři
Pomoc s programem arduino
mám prosbičku. Potřebuji pomoct s napsáním kódu pro pojízdný terč. Terč by se měl spouštět tlačítkem a po zmáčknutí se terč rozjede do doby než narazí na koncák, který reverzuje napětí a pošle terč zpatky, kdy po najetí na koncák na opačné straně se opět přepne napájení motoru a po cca 2 vteřinách se zastaví a čeká opět na zmáčknutí tlačítka.
Motor je klasika DC s pwm řízeným můstkem. Bohužel neumím sladit podmínky tak prosím jestli by mi někdo nenapsal strukturu, zbytek jsem schopen si poupravit.
Děkuji moc
- monterjirka
-
petrfilipi
Zruší se příznaky Fáze 1-3 a nastaví se příznak Fáze 4 a točí se tento program:
Fáze 1: nastaví směr motorku doleva, začne přidávat na PWM (klidně po 0,00001 a bude číslo zaokrouhlovat, tzn. po třeba 5s dojde ke 100%) a kontroluje, zdali došlo k sepnutí koncáku vlevo. Když dojde k sepnutí, zruší příznak Fáze 1 a nastaví příznak Fáze 2.
Fáze 2: nastaví směr motorku doprava, začne přidávat na PWM (klidně po 0,00001 a bude číslo zaokrouhlovat, tzn. po třeba 5s dojde ke 100%) a kontroluje, zdali došlo k sepnutí koncáku vpravo. Když dojde k sepnutí, zruší příznak Fáze 2 a nastaví příznak Fáze 3.
Fáze 3: nastaví směr motorku doleva, začne přidávat na PWM (klidně po 0,01 a bude číslo zaokrouhlovat, tzn. po třeba 2s dojde ke 100%) počítá čas 2s. Po 2s vypne motory, zruší příznak Fáze 3 a nastaví příznak Fáze 4
Fáze 4: Testuje stisk tlačítka. Když je stisknuto, zruší příznak Fáze 4 a nastaví příznak Fáze 1.
Do jednotlivých fází je pak možné přidat i kontrolní časy, kdyby se koncák z nějakého důvodu nesepnul, tak aby to nejelo do nekonečna.
Takže asi tak.
PF