WIN 10 nelze se přihlásit, co s tím?
Moderátor: Moderátoři
- jardafiala
WIN 10 nelze se přihlásit, co s tím?
- LojzaFernet
"Microsoft účet" je největší zlotřilost, jakou v Redmondu vymysleli, aby se dostali k datům většiny světa.
Krásné a příjemné věci by se neměly odkládat, nikdy nevíš, jestli se k nim budeš moci ještě vrátit ...
LojzaFernet píše:"Microsoft účet" je největší zlotřilost, jakou v Redmondu vymysleli, aby se dostali k datům většiny světa.
Já teda si myslím, že to je jen poslední kapičkou, windowsy už od XP v sobě mají dost šmírovacích funkcí, v desítkách to dotáhli do neskutečných rozměrů. Mám desítky jen jedny (byly v ceně notebooku) a dost mě znechucujou, a furt přemejšlim, jak je nahradit linuxem (nedělám si iluzi o nešmírování, mozila v linuxu bude šmírovat stejně jako ve windows a další programy na tom budou podobně, ale samotný linux snad ne tolik), ale nechce se mi to bořit, dokud to nějak funguje.
Jinak vnímám samé podrazy od m$. Počínaje tím, že jsme si dohodli, že mi nebudou restartovat počítač mezi 8:00 a 2:00 (kolikrát už mi ho restartovali, ale ne tak, že by ho ukončili, nebo dali vědět, že mám xx minut na ukončení, ne prostě ho killnuli ("restartujeme vám počítač za účelem instalace aktualizací") a rozdělaná práce byla v háji). Potom tam byl nějaký ransomware na šifrování disku (bitlocker), ten byl sice už ve vistách, ale tady byl zapnutý (za to prý může dell, internetová fóra jsou pak plná dotazů, jak se dostat k takto zašifrovaným datům). Pak to bylo znefunkčnění sítě (protokol samba1 se znelíbil, tak ho prostě v nějaké aktualizaci vypnuli). A to jsou jen věci, na které jsem si vzpomněl. Nepatřím mezi maniaky, kteří by tvrdili, jak je linux skvělý (mj. proto, že už ho cca 6 let používám jako primární systém na práci), ale windows je (minimálně podle mého názoru) prostě v mnoha ohledech horší.
- jardafiala
Pokud se chceš hrát a max. to víc dojebat, tak si sežeň bootovací ISO např. PCUnlocker, přes který zjistíš lokální účty a případně v nich resetuješ hesla. Samozřejmě se dá nahodit i uzamčený Administrátor.

- jardafiala
- PCmaniac99
https://www.microsoft.com/cs-cz/softwar ... /windows10 tady stáhneš media creation tool kterým vytvoříš instalačku win10
- jardafiala
- LojzaFernet
Hodně štěstí.
Krásné a příjemné věci by se neměly odkládat, nikdy nevíš, jestli se k nim budeš moci ještě vrátit ...