Hodnota odporu - monitor PHILIPS 17A280BQ (BILLANCE 17A)
Moderátor: Moderátoři
Hodnota odporu - monitor PHILIPS 17A280BQ (BILLANCE 17A)
chcem sa spýtať či neviete niekdo nahodou hodnotu tohoto odporu (obvod horizonálneho rozkladu) šasi má označenie : 3485.2
pozičné číslo odporu je 3570 - aj ked je odpor uhorený stale má hodnotu 140kiloohm ale je to nezvičajná hodnota tak si chcem byť istý.
Tak isto má čistý prieraz vykonový tranzistor 2SC5243 (1700V/15A)
Potreboval by som ho iba dočasne nahradiť, ale mám po ruke iba BU2520DF(AF).
dá sa pôvodný trand nahradiť tým BU-čkom.
Dakujem za rady a odpovede
tak monitor z časti beži, odpor s pozičným čislom 3570 som vrazil 180kiloohm (nový) nakoniec som sa dozvedel že tam má ist odpor viac než 1W tak som tam vrazil 2W. koncak horizontálu som nahradil BU2520AF (dioda je už integrovaná) vymenil ešte jeden pojistkovy rezistor v obvode horizontalu + príslušne elyty, pozapajal a vrazil to do siete. Na moje prekvapenie montas nabehol demagnetizacia funguje BU drží a prepol sa do ST-BY. Po pripojení na PC naskočil po chvílke cvaklo rele (zosynchronizoval obraz a stabilizoval ho).
ale je to ešte jeden problem, všetko beží ale obrazovka nežhaví, na regulaciu jasu nereaguje. VN beži ... aspon myslim že beži lebo charakteristicky zurčí. Myslel som že to bude zle pripojenou "pipou" VN káblu na obrazovku, ale nieje to tým.
Prosím Vás mohli by ste mi poradiť čo ešte kde pozrieť, skontroloval som všetky sučiasty okolo VN aj Elyty som vymenil diody su OK odpory takisto len nie a nie mi nažhaviť obr.
Ked zapnem PC a monitor nabehne tak iba bliknu rohy obrazovky.
Dakujem za rady a odpovede