Kytarový piezokrystalový a cívkový snímač do jednoho vstupu
Moderátor: Moderátoři
Pro informaci uvádím, že jsem tedy kytaru oživil a kupodivu mognetodynamické i piezokrystalový snímač fungují dobře. Skutečně jsem dospěl k závěru, že sloučit je do jednoho vstupu dost dobře nejde, protože alespoň ten piezokrystalový snímač mé konstrukce je mnohem silnější než ty magnetodynamické a po omezení signálu odporovým můstkem jsem sice jeho signál zmenšil, ale společný potenciometr hlasitosti reguloval jen ty magnetodynamické, ten piezokrystalový utlumit společným potenciometrem nejde.
Ale i kdybych viděl schéma, zdá se mi to dost složité na realizaci. Ne že bych se bál nějakého laborování, ale mylně jsem se domníval, že by se to vyřešilo pasívními součástkami. Teď už je mi jasné, že bez nějakého aktivního slučovače to nepůjde.
Zatím to řeším tak, že nastavím maximální hlasitost piezokrystalu (celkovou - všechny snímače dohromady) a když potřebuji, přepnu jen na magnrtodynamické a jejich hlasitost reguluju.
Ještě jednou děkuji.
Edit: To je krám, v náhledu mám prohledam disk, když to odešlu napíše to, prohlížím disk
Tak jsem se hned na to podíval a žasnu jak pěkně je to zpracované a jak rozsáhlé a zdarma! Jen bych potřeboval poradit co je to za čipy, třeba ty na straně 92, obr.1 a 2. Nebo ten na straně 93 Distortion - Sustain (Fuzz), případně ten obr.č.6, zdá se, že by to mohl být jeden a ten samý. Hodnoty těch pasivních prvků tam jsou. Ještě by mne zajímalo jak přesvědčivý je ten výsledný zvuk, zda je to podstatná změna, jinými slovy jak velký je třeba ten rozsah korekcí případně zesílení toho signálu.