Eagle převod Gerber formátu zpět na brd
Moderátor: Moderátoři
Eagle převod Gerber formátu zpět na brd
- Přílohy
-
pojistky.zip- (12.08 KiB) Staženo 559 x
-
SI LCD_tlac_V4.zip- (48.46 KiB) Staženo 570 x
termit256 píše:Nic takoveho mozne z principu neni ani neni duvod proc by to nekdo chtel delat a psat na to soft.
Ale trt! Tohle uměla už PCB II, co se dodávala k Orcad IV na konci 80-tých let.
Akorát to neumělo zpětně díry z Excellon souboru .NCD, ty se musely dodělat ručně. Pár a párkrát jsem to použil.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Celeron píše:Ale trt! Tohle uměla už PCB II, co se dodávala k Orcad IV na konci 80-tých let.
Akorát to neumělo zpětně díry z Excellon souboru .NCD, ty se musely dodělat ručně. Pár a párkrát jsem to použil.
A muzes nam prozradit, jak z gerberu zjistis napriklad ktere pady patri ke ktere soucastce? Nebo z vrstvy servisniho potisku poznat ktere cislo soucastky a ktery obrys k cemu prijde by vyzadovalo vestecke schopnosti. Je to blbost, v tom gerberu mraky informaci proste chybi.
Dnes jsou novější Gerber formáty, který podporují rastrovej osvit ale stále je to podobnej systém se kterým si i ten letitej fotoploter uměl poradit. Naposled jsem na fotoploteru exponoval těsně po roce 2004, co se používá nyní mě už nezajímá.
Několik let jsem se kolem toho pohyboval, tak si laskavě pochybnosti vetkněte za klobouk.
O technologii plošáků jsem věděl skoro vše v dobách, kdy jsi ještě určitě nosil na prde li batoh, tak se laskavě nehádej.
Tak třeba ta DOSovská PCB2 byla mnohem lepší než o možná 15 let mladší Eagle 5.11. A to se už vůbec nebavíme o plošákovnících Top kategorie. Viděls někdy, co umí třeba takovej Pantheon v základní ceně kolem 3/4 mega?
Celeron píše:Přečti si ještě jednou moji poslední větu. Prostě to v PCB2 šlo a nic s tím nenaděláš...
Precti si co vsechno musi obsahovat soubor .brd a potom rozumuj.
Nejake 40let stare dosove vykopavky nikoho nezajimaji.
Jak napriklad vyvesti ten tvuj hypoteticky program co je pad a co je spoj?
Zamrzl jsi nekde v puberte kde se desky navrhovaly nejspis pomoci programu typu malovani, ale dnes uz je doba opravdu jinde a tohle proste mozne neni
Teoreticky by to slo prevest do nejakeho vektoroveho formatu a upravit v grafickem programu jako prosty obrazek, ale to nema s .brd vubec nic spolecneho. Uz to konecne chapes?
Ono by to stačilo aj ako predloha keby sa vytvárala kópia dosky. V jednej vrstve mať tento obrázok, v inej si reálne rozmiestňovať súčiastky.