Canon Pixma MX310 - upchata hadicka, neoriginalny atrament
Moderátor: Moderátoři
Canon Pixma MX310 - upchata hadicka, neoriginalny atrament
Je to cele zasrate od prachu, tak som si povedal, ze to vycistim. Povedal som si, ze vycistim aj ink abrosber a cistiacu stanicu. Je dost problem sa k tomu dostat, treba odmontovat z plastoveho spodku celu tlacovu mechaniku. Ale dobre som urobil.
Z cistiacej stanice vedu hadicky do cerpadla. Vybral som to von a v umyvadle zistil, ze cierna je upchata! Na jednom mieste bola tvrda. Podarilo sa to vysparat a spriechodnit. Upchate je to aj dalej smerom k cerpadlu, mozno aj v nom - takze musi ist tiez von. Pravdepodobne to sposobil neoriginalny atrament.
Myslim, ze vsetky neoriginalne cartridge s integrovanou hlavou su recyklovane originalne. Nesmiem akurat zabudnut vynulovat pocitadlo ink absorber (postup je v servisnom manuali).
Zobrazovalo to "WAITING FOR REPORT" vo fax mode. Treba nastavit "MENU->RX SETTINGS->AUTO PRINT RX->PRINT WHEN NO INK = ON". Vyliezlo z toho potom niekolko reportov, ktore sa tam nahromadili od povodneho majitela
Ale hned vidim, ze ciapocka na ciernu hlavu je plna az po okraj zaschnuteho atramentu - takze to bude komplet zapchate tiez. Cartridge su originalne, ale neviem ci vzdy boli.
Akurat tlaci prazdne papiere, lebo cartridge su asi beznadejne zaschnute (predpokladam, ze sa to niekolko rokov nepouzivalo).
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!