Tablet místo papírové dokumentace
Moderátor: Moderátoři
- Artaban001
Tablet místo papírové dokumentace
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Pokud chci videt poznamky vsechny, nakliknu si postranni listu kde vidim seznam vsech poznamek a poklikanim na danou poznamku se zobrazeni v dokumentu posoupne na tu stranku kde je ikona poznamky umistena. Myslim ze tohle ma adobe vyresene celkem dobre.
Papir je papir, je to ale spis o zvyku. Tohle jednoduse nahrajes na flesku nebo do cloudu a mas to vzdy k dispozici, da se v tom vyhledavat apod. Ja mel taky kdysi papiry, ale zacinalo jich byt tolik, ze jsem se v tom ztracel a tak uz netisknu/nepisu vubec nic a usetrenou energii venuji radeji poradnemu zalohovani
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Jenže já k tomu mám přihozený i náčrtky, pidischemata a to fakt je pakárna to přidávat na tabletu.
- Artaban001
- Artaban001
Byl to myslím, že nějaký Samsung Galaxy Tab S4
Je to totálně k ničemu pokud nemyslíš tablet jako tři tablety, abys věděl na co se díváš. Dívat se na blokové schéma, potom na celkové zapojení a na konkrétní (zvětšené) zapojení na jednom tabletu s 10" je docela opruz, když to hledáš i zpětně ve 150tistránkové dokumentaci. To by sis tu dokumentaci musel otevřít v jednom tabletu aspoň 3x, abys měl náhledy jen na ty konkrétní stránky. A zrovna moc to nepasuje ani na PC s velkým monitorem. Ale stále lepší než nic, když to máš u sebe.Artaban001 píše:Máte někdo zkušenosti s použitím tabletu na místo papírové dokumentace? - třeba elektrotechnická schémata a pod.
Artaban001 píše:To ne, dotyk rukou funguje...
To je uplne k nicemu.
Zkus si neco napsat nebo nakreslit na papir s tim, ze budes mit ruku uplne ve vzduchu a ne polozenou na papiru a hned poznas proc je to totalne k hovnu
Ja to pouzivam casto na dokreslovani nacrtu do fotek jak se ma co udelat apod. Je to mnohem rychlejsi nez si to popisovat textove a nedochazi k nedorozumenim.
Ja pouzivam tento uz ponekud historicky kousek a doufam ze mi neodejde
https://youtu.be/lyW3ZvQDw3o?t=416
Jedine co jsem nasel s podobnou funkci byla nejake tablety wacom, ale tam byla u tech pouzitelnych cena cca 60-100k, coz mi prijde na poznamkovy blok pro obcasne pouziti celkem dost.
https://youtu.be/Zr3P12msnTU
Dotyky pera a prsta sú vo vzájomnej symbióze