Letitý tyristorový zdroj dokumentace
Moderátor: Moderátoři
Letitý tyristorový zdroj dokumentace
Výrobce dávno neexistuje, zanikla i nástupnická firma která ještě vyvíjela nějaké spínané verze.
Mám jen neúplnou dokumentaci, potřeboval bych podrobnější. Zdroj má moduly v URS rámečcích.
Edit : Petr Plánička z Litvínova by snad mohl pomoci.
Ono to není neřešitelné, maám schémata k základním deskám a propojovák na jednodušší model bez reverzace, nemám na reverzovaný s některými deskami zdvojenými + timer z logických obvodů, ale tam nebude problém.
Odcházejí tam elyty, sem tam svitky a Zenerky atd. Klasický problém za dvě koruny vyměnit součástku, za dva tisíce vědět kterou.
Dokumentaci jsme kupovali snad za 1200Kč tenkrát za svazek, bylo tam dost vééélkých výkresů.
Sendyx píše: jsou to asi všechno penzisti 70+.
To nevidím jako handicap, spíš naopak. Než nějakej jouda co před 5 lety odešel od maminky a je přesvědčen, že bez procesoru a týdenních upgradů to nejde. Tyhle zdroje se součástkovou základnou Tesla (snad téměř výhradně) šlapaly v dost korozivním prostředí 40 let, s minimem poruch. Dokonce s mnoha hovňáky 470n. Trochu se mi tam nelíbí roztahanost konstrukce, 5 KFek na desku 10x15 cm je hodně nevyužití místa, ale třeba tím sledovali snadnou diagnostiku v rozdělení na funkční (levné) bloky.
1200 za dokumentaci by asi firma dala ochotně, to co mám je zmenšenina na A4 a nadšený z toho moc nejsem.