Zajímavé nabídky na Aukru, Bazoši apod. 1
Moderátor: Moderátoři
"levná pracovní síla" obligátní byl dovoz odtamať foťáku, dalekohledu,
avometu, osciloskopu, el.hodin nebo mini čbTV - u nás chronicky
nedostatkové zboží či v nedostatečné sort. nabídce...
Hubert_79 píše:Mysteri píše:Mimochodom, sovietske foťáky boli ozaj kvalitné.
No, kvalitní... Japonci byli o parník před východními Němci a o dva před Sověty. Takový běžný Zenit byl všechno možné, ale kvalitním bych ho tedy nazval jen s velkou nadsázkou.
Jo, můj první foťák na kinofilm 35mm byl Zorki4, měl jsem ho (načerno)
i na vojně a to bylo riziko že to kontráš zjistí - no nestalo se a tak mám
dodnes památku na mundúr, pivní vycházky, holky, kulturu a tak podobně...
https://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R ... l&_sacat=0
Ale motorová je vzácností, že by se tam nevyráběly??
Našel jsem akorát tuhletu: https://www.ebay.com/itm/224076556689?h ... SwieFfCgg8
- Hubert_79
- Kontaktovat uživatele:
konosuke píše:Jo, můj první foťák na kinofilm 35mm byl Zorki4, měl jsem
Ježkovy voči, to ti nikdo nebere. Účel to splnilo, běžnému amatérovi to postačilo, nějak to fungovalo, ale do nějaké elitní kvalitativní třídy to prostě nikdy nepatřilo. Nic ze sovětské fototechniky. Východní Němci byli dál, no a nejvýš byli Japonci a západní Němci s Leicou. A Švédi s Hasselbladem.
konosuke píše:obligátní byl dovoz odtamať foťáku, dalekohledu,
avometu, osciloskopu, el.hodin nebo mini čbTV - u nás chronicky
nedostatkové zboží či v nedostatečné sort. nabídce...
"Avomet" v sovětském provedení byl C4312.
https://www.radiomuseum.org/r/elektroiz ... c4312.html
Nedávno jsem si ho z nostalgie zase pořídil, protože to byl můj první měřák který jsem dostal jako školák, s dobrým úmyslem ale bez znalosti věci a v běhu času se mi zas ztratil.
Bakelitová cihla ze Žitomiru (UKRové), vnitřní odpor asi tak 20 menší než DU20, takže se dal použít i jako odporová dekáda/umělá zátěž.
Ale byl perfektní v tom, že se dal přepínat jednou rukou a ani se nehnul, na rozdíl od elektricky 100x lepšího PUčka, na které musely být dvě ruce a malý hranatý knoflík člověku vytlačil podlitinu do ruky.
Druhý extrém byl UNI11e od genosse Honeckera, ten zas měl tak obrovský Ri, že měřil hovadiny a stačilo si sundat svetr aby ručička byla v půlce stupnice. A žral dvě devítivoltovky a jeden monočlánek týdně.
sloužili v garnizonech, dederáky pak UNI11e, UNI21 (článek byl v dobovém
amatéru AR 7/1984) no zkrátka - monopolní Metra nestíhala zásobit vnitřní trh
(prioritou byla armáda, servisy a státní podniky) proto i jugoš Iskra unimer 33
ofiko k nám dovezen byl, pro bastlení a laboratoře VŠ vyhověl.
Foto Zorki nebyl špatný až na atypiše navíjecí cívku filmu, standart nepasovala...
Hubert_79 píše:Mysteri píše:Mimochodom, sovietske foťáky boli ozaj kvalitné.
No, kvalitní... Japonci byli o parník před východními Němci a o dva před Sověty. Takový běžný Zenit byl všechno možné, ale kvalitním bych ho tedy nazval jen s velkou nadsázkou.
Napr. ZENIT E prežil pád z jednej skaly z výšky cca 80m a fotil ďalej..... V mojich rukách. To nie je ,,second hand news"....
- Hubert_79
- Kontaktovat uživatele: