To jsem urval já a při měření hodnot jednotlivých odporů jsem to zlomil. A všechno to začalo tím, že to měřilo blbiny od 30V rozsahu nahoru. Nepomohly obvyklé zásahy na přechoďáky a měřením na výstupu z přepínače jsem naměřil proměnnou hodnotu na odporu R20. (Vstup fetu.) Na nižších rozsazích a i proudových měří dobře.
Posílal jsem elektřinu horníkům. Už dofárali. Důl Staříč - Paskov. Demolice běží naplno.
Děkuju. Zkusím to podle toho. Už si s tím hraju druhý den kdy to nastavuju pomoci trimru a pak vyměním za pevné odpory. Jenže je to zapojené jako dělič s odbočkama a změna jednoho odporu změní zbytek rozsahu. Prostě opruz. Ale mám ho rád a dost často ho používám tak proto se ho snažím zachránit.
Posílal jsem elektřinu horníkům. Už dofárali. Důl Staříč - Paskov. Demolice běží naplno.
Tak jsem prohrál. Týden jsem to ladil a nenaladil. Prostě se to nedá. Pootočení jedním trimrem ovlivní nastavení celé dekády. Prostě to naladit se fakt nedá. Dávám to na polici. Navždy.
Přílohy
Fotografie-1750.jpg
Zázraky se dějí!! Jdu takhle v práci kolem důlního vozu co do něho horníci vyhazují elektrozboží a vidím nějaký tišťák. Tak prohlídnu a vrátím. Ale po chvíli dalšího hrabání mi došlo co to je. UNI 11e torzo. A byla v něm odporová dekáda co jsem sháněl. Takže... Funguje! V tom torzu je i FET co tady někdo sháněl. Kdyby tu desku někdo chtěl tak pošlu.
Přílohy
UNI 1.png
Pracuji při opravách velmi rád s UNI11e kvůli jeho rychlosti a v jedné mám vadný ten fet.
Pokud je tedy ještě volný, tak o něj mám zájem. Podrobnosti poprosím do SZ, nebo email: vaclavvondrak(zavináč)seznam.cz
Abych tedy prozatím nějak "uzavřel" toto vlákno, tak zde musím ještě veřejně poděkovat Mírovi za vstřícné a rychlé poslání vraku desky plošných spojů na UNI 11e.
Deska mi moc pomohla, neb jsem z ní využil na opravu získaného vyhořelého měřáku asi šest součástek včetně jedné odporové dekády a FET-u.
Měřák je opět plně funkční, což mi udělalo nesmírnou radost ze záchrany dalšího kusu oblíbeného měřidla, na která jsem zvyklý již od dětských let. A s kterým se velmi rychle nechají kontrolovat součástky na deskách plošných spojů.