Digitální multimetr RadioShack-Rozlomená plastová objímka
Moderátor: Moderátoři
- otakarv
- Kontaktovat uživatele:
Digitální multimetr RadioShack-Rozlomená plastová objímka
Prozatím jsem jí slepil sekundovým lepidlem ale nevím jak dlouho to vydrží. Napadlo mě že by se ta objímka dala vyrobit na soustruhu ale nemám momentálně nikoho kdo by se toho ujal. Nebo natáhnout smršťovačku? To by asi nebylo dobré.
Má někdo nějaký nápad? Jako náhradní díl asi nemám šanci sehnat.
- jardafiala
Zdrsnění povrchu a jeho dokonalé očištění a odmaštění je u lepení samozřejmost (samozřejmě neodmašťuji něčím agresivním, pokud neznám druh plastu).
Fungovat to bude zejména tehdy, pokud použitý plast není polyolefin (PP, PE), což bych u pouzdra zdířky docela čekal... Ale vzhledem k popsané technologii (lepidlo při následném používání není bezprostředně namáháno) to pomůže i v případě použitého problematického plastu...
- otakarv
- Kontaktovat uživatele:
Každopádně jsem to slepil kvalitním sekundovým lepidlem (zatím mě ve valné většině nezklamalo) i když už trochu zhustnutým. Musel jsem vevnitř trochu opilovat jehlovým pilníkem zbytky zatečeného lepidla. Konektor jde zasunout v pohodě nyní jenom doufat že to bude držet. Asi budu nyní nechávat měřící šňůry zapojené aby se to nenamáhalo.
- Artaban001
otakarv píše:Ono napovrch té plastové krytky už nejde nic víc nasunout...
Aha, on na tu krytku přiléhá kryt od banánku... No tak v tom případě bych po slepení "na tupo" lehce zmenšil vnější průměr (nasadil na trn, ten upnul do vrtačky, nízké otáčky a smirek) a následně to omotal výše zmíněným nerezovým drátkem (téměř závit vedle závitu). Posléze namazat CA.
Takový drátek má průměr třeba 0,1 mm a méně, nicméně pevnost zejména v souvislé vrstvě víc než dostatečnou. Samotný spoj na tupo nemá dlouhodobě šanci přežít (bez ohledu na kvalitu lepidla), boční síla vyvolaná už jen zasunutím banánku je značná a k tomu přistupují další.
Tady není nic k experimentování ani vymýšlení, popisuju technologie, které používám léta.
Jinak Loctite 406 je dobrá volba.
https://www.tme.eu/sk/details/seb4-r-21/zdierky-pre-bananiky-4mm/staubli/23-3130-21/