UPS FSP Nano 600
Moderátor: Moderátoři
UPS FSP Nano 600
Na UPS nesvítí ledka přítomnosti sítě ani porucha, na tlačítko on/off nereaguje. Napřímo PC jelo, takže mrtvolno v UPS.
Koukám do ní, všechny pojistky OK, čuchometricky a optometricky bez problémů. Baterka Emos, 12V/7,2Ah. Naměřil jsem podezřelých 11,6V. Při zátěži odporem 10R baterka měla asi půl voltu, takže šrot.
Zkusil jsem místo ní dát NiMH 10S2P Saft 12V/18Ah. UPS najela, pro síť je průchozí, bez síťovýho napětí je digi multimetrem na výstupu 182V se zatížením 30W tavkou pistolí. Z baterky těch 30W zátěže žere kolem 6A, což je dost mizerná účinnost. Při provozu ze sítě se baterka nabíjí 450mA při napětí baterky 12,75V. Není to nějak moc a ta baterka se příliš tejrá?
Koukal jsem do kupních dokladů a ta odešlá je skoro 4 roky stará a jestli zálohovala za tu dobu cekem 2-3 hodiny, to bude moc.
Předpokládám, že to na výstupu ukazuje málo kvůli zubatici, co z UPS leze.
Zkoušel jste prosím někdo měřit výstupní napětí UPS abych věděl, jestli je těch 182V normální?
A propo, je možný z těhle jednoduchých UPS vytáhnout dráty pro venkovní baterku? Datovej výstup to nemá a kdoví jestli to kontroluje kapacitu při nabíjení. Mám tady pár starých Panasoniců 28Ah, který stále mají kolem 22Ah. Že bude nabíjení po výpadku záležitost několika dní, s tím počítám.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
450mA je mozno aj malo, ked si uvedomis, za aku dobu sa nabije 7Ah.
182V je bezna hodnota, ktoru namera bezny multimeter.
Pozor, v tychto lacnych UPS bez zelezneho trafa nebyva bateria oddelena od siete. Pozna sa to tak, ze sa musi cela UPS rozobrat, aby si sa dostal k baterii.
A kutilmile - nelituju tě
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
. Měl jsem jich na stole asi 10 různejch značek, některý byly tak tupý, že se nedaly zapnout ani bez přítomnosti sítě, tzn. že se nedaly použít jako sólo zálohovací zdroj, další bez "smart" technologií se vypínaly právě po tom nějakým čase - a to i když jsem je měl otevřený a chladil je ofukem zvenku. Jediný, který se daly použít s externí baterkou bez ohledu na čas, jsou SmartUPS od APC, kde dokonce už ty větší typy (na 2ks 16Ah baterek = typy počínající od SmartUPS 1400) mají uvnitř aktivní větrák.EKKAR píše:Tyhle laciný miniškatule mají často ve FW uložený, že můžou fungovat maximálně 15-20 minut v kuse, ...
A kutilmile - nelituju tě