Oprava autokamery Prestigio Roadrunner 510
Moderátor: Moderátoři
Oprava autokamery Prestigio Roadrunner 510
V nadpisu uvedenou kamerku jsem používal několik let. Od počátku měla vadu. Vždy po nějaké době se vymazalo nastavení a hodiny a musel jsem to znovu nastavit. S akumulátorkem to nesouviselo, byl dostatečně nabitý.
Časem aku odešel a opět po nějaké době jsem koupil nový aku a sám nainstaloval. Pak kamerka opět fungovala, ovšem vpředu popsaná závada přetrvávala.
Asi po 1 1/2 roce kamerka však přestala úplně fungovat a od té doby reaguje po připojení kabelu jen rozsvícením červené kontrolky dobíjení. Jinak je mrtvá.
Nenašel by se tu někdo, kdo se s něčím podobným již setkal a dokázal by alespoň odhadnout, kde by mohla být závada, popř. kdo by poradil s opravou? Kamerka je má oblíbená a nerad bych se s ní loučil.
Nebo zkus místo akumulátoru připojit labzdroj, nastavený na 4,2V, a sleduj, co to žere, když se to snažíš zapnout.
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
S tím labzdrojem to snad zkusím až budu mít trochu více času, ale moc tomu nevěřím, ta kamera je opravdu úplně mrtvá.
satam píše:na displeji není žádné ovládání, ani tlačítkové. Kamera má zapnout automaticky po připojení kombinovaného kabelu
sice tam není ovládání, ale resetovací tlačítko tam je . . .
obecný problém mikrotlačítek v zařízeních ve vozidlech je vlhkost.
Tím vznikají oxidace a svody v tlačítkách.
Pokud je v resetovacím tlačítku svod, bude pravděpodobné, že se to nerozjede !
řešením je, tlačítko vyměnit.
(nebo alespoň odpojit, vyčistit desku pod ním a odzkoušet jestli to naběhne)