Sony KV-25C1K - přižhavit nebo regenerovat?

Servisní část určená pro profesionály

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
urbanek
Kontaktovat uživatele:

Sony KV-25C1K - přižhavit nebo regenerovat?

#1 Příspěvek od urbanek »

Zdravím. Mám tu tuhle sonku, obrazovka to má za sebou - už je tak slabá že přestává fungovat automatika a zhasíná obraz. Chtěl bych to spravit aspoň "na dohrání". Takže otázka jasná - přižhavit nebo regenerovat. Osobně jsem příznivec regenerace, ale u trinitronů s tím nemám zkušenosti a někde jsem slyšel že to pak vydrží hrát tak týden, nevím co je na tom pravdy, proto se radši ptám... Nebo nedá se ta automatika nějak jednoduše vyřadit? aby to aspoň nezhasínalo... Díky.
1010

#3 Příspěvek od 1010 »

regenerace,přižhavení-je to naprd,zkoušel jsem oboje,opravdu tak na týden :( možná ani to
Hifista

#4 Příspěvek od Hifista »

Na to není jednoznačná odpověď. Regenerace dá semo-tamo dobrý výsledek, ale přežhavení zlepší obraz téměř vždy (pokud má katoda ještě co dát). Doba dalšího života obrazovky po těchto zákrocích je ovšem ve hvězdách.
urbanek
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od urbanek »

Tak jsem to zregeneroval, obraz je perfektní ale nepředpokládám že to moc dlouho vydrží, majitele jsem připravil na včasný nákup jiné televize :D Ale je to škoda jinak té televizi nic není a je docela kvalitní, má pěkný obraz, správnou a stabilní geometrii, žádné "pumpování" obrazu při změnách jasu atd. to už se dnes nevidí. Jenže novou obrazovku do toho neseženu...
ok1umb

#7 Příspěvek od ok1umb »

Tak asi před 2 lety jsem tuto TV zregeneroval a běží doposud, asi jsem měl štěstí, také mně všichni od toho zrazovali. Do přižhavení bych ale nešel to je potom v nenávratnu.
Zdravím Míra UMB
Odpovědět

Zpět na „Servis televizorů, monitorů a projektorů - PROFI sekce“