Zdroj EC 300X
Moderátor: Moderátoři
-
uzivatel x
rnbw píše:Ked uz menit, tak za nejake kvalitnejsie, nie za rovnaky smejd. Obcas sa medzi starymi zdrojmi najdu naozaj kvalitne kusy. Tieto EuroCase nie su ziadny zazrak, ale oproti tomu, co sa teraz predava ako 350W to zazrak je, a to dost velky...
BTW. ta schema na 200W EC by mala sediet, robili sa az do 350W s rovnakym plosakom, len boli ine suciastky (vacsie trafo, elyty, diody).
Když už jsme u toho....Teď jsem dělal 2-3 letou prohlídku na 10ks PC, (vyčistit, vyměnit ventilátory (grafika, case), uklidit SW instalaci, opatchovat) a díval jsem se do zdrojů.... KATASTROFA. Skoro všechny zdroje co měli 120*120 ventilátor a honosící se značkou "tiché" měli vyduté kondy... (zdoje:XILENCE,EC..)
povyměňoval jsem je ale...
Co doporučujete za zdroje na současném trhu? Kde berete vyšší L ESR kondy (menší průměr) tak aby se tam vešly a neměly kontakt s tlumivkama atd..)
díky za názor.
Jistě.
Jeden kopanec do skříně:1 Kč.
Vědět kam:99 999 Kč.
Zdroje kupovat Fortron, Seasonic.
2ks S30D40C = 158-173 mV
1ks F12C20C = 493 mV
Tie prvé 2 majú nejaký príliš malý úbytok. Neviem, či je to ok. Schottkyho diódy takého výkonu som doteraz nestretol.
jandu píše:V tvojom prípade zrejme nie sú vadné okrem obvodu spúšťania žiadne obvody. Tie merania a napätia nemajú v tomto prípade význam, iba chodíš okolo horúcej kaše. Tento jav je u zdrojov s dlhou prevádzkou dosť častý a nepomáha ani výmena keramických kondenzátorov o ellytoch ani nehovorím. Skús vymeniť KA 7500 za LM 494. Nie je drahý /KA som nikde nezohnal, LM je rovnocenná náhrada/ Ak ani to nepomôže, už neporadím. Ja takéto zdroje používam na náhradné diely.
Ani výmena riadiaceho švábu nepomohla.