prohlížeč Chrome - problém se zabezpečením

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
sr71

prohlížeč Chrome - problém se zabezpečením

#1 Příspěvek od sr71 »

Zjistil jsem že mám doma nějaké zvláštní problémy s prohlížečem Chrome. Doteď jsem na svém Pc používal jen Firefox, ale mám doma cizí Pc na přeinstalaci systemu a chtěl jsem tam dát Chrome, ale funguje nějak divně - na dost stránkách to hlásí "nezabezpečeno, vaše připojení není soukromé..." Víte někdo čím tohle je? (zkoušel jsem googlit ale nejsem z toho moc moudrý)
Problém bude asi souviset se síti/připojením, protože když jsem doinstaloval Chrome na svůj Pc tak se to chová stejně. Konkrétně je problém např. se seznam.cz, ale některé stránky fungují i přes ten chrom normálně
Přílohy
C.jpg
C.jpg
B.jpg
B.jpg
A.jpg
A.jpg
xsc

#2 Příspěvek od xsc »

Je zajímavý, že ti to ukazuje platnost certifikátu pro současné období a zároveň hlásí, že vypršela nebo dosud nenastala. Jakoby bylo někde blbě nastavené datum.
Hubert_79
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Hubert_79 »

Máš v systému dobře datum?
Frýba a láska zvítězí nad Hemalou a nenávistí!
DedVseved

#4 Příspěvek od DedVseved »

Nemáš na PC špatné datum? Pozdě ;-)
sr71

#5 Příspěvek od sr71 »

To s datumem mě napadlo, proto jsem sem dal printscrren platnosti certifikátu. Datum v obou PC na kterých to teď testuju je nastavený správně.
Např. stránka ebastlirny přes Chrome funguje ale píše to "nezabezpečeno", na rozdíl od seznam.cz není výstraha červeně. Jiné stránky, např. idnes.cz fungují i přes Chrom normálně jakoby se nic nedělo.
Pokud by byl problém s datumen tak si myslím že by asi nefungovalo nic.
Přílohy
eb chrome.jpg
eb chrome.jpg
josef_novak

#6 Příspěvek od josef_novak »

Seznam asi nebýval na certifikátu od Let's Encrypt, zkus smazat všechny cookies. S místní stránkou to srovnávat nemůžeš, žádný certifikát pro šifrování nepoužívá.
U datumu by to vyplivlo něco jiného.
Přílohy
sez-coo.png
sez-coo.png
sez-dat.png
sez-dat.png
sr71

#7 Příspěvek od sr71 »

Vymazat všechny cookies z Chromu jsem teď zkusil ale nic se tím nezměnilo. Ale ten Chrome je na obou Pc úplně čerstvě nainstalovaný takže tam žádná moc historie nebyla (doteď jsem Chrome nepoužíval ani ho neměl nainstalovaný).
(ve stejné domácí síťi na mobilu funguje Chrome normálně - ale to s tím asi úplně nesouvisí)
sr71

#8 Příspěvek od sr71 »

napadlo mě jestli to nemůže souviset s tím že mám na obou pc kde je tento problém Win7 ?
Naposledy upravil(a) sr71 dne 03 dub 2022, 11:15, celkem upraveno 1 x.
rnbw

#9 Příspěvek od rnbw »

Ano, musis nainstalovat vsetky aktualizacie systemu!
sr71

#10 Příspěvek od sr71 »

No takže asi zůstanu u Firefoxu. Nikdy jsem nebyl moc příznivce aktualizací, zkusil jsem je tedy teď vyhledat a Win Update mi zobrazil chybu 80072EFE, tady je k tomu nějaký postup řešení
https://www.cistepc.cz/chyba-80072efe-p ... -7-update/
ale asi to nemám zapotřebí (Firefox mi funguje bez problémů, ten Chrome jsem tam chtěl mít jako alternativu k němu)
Hubert_79
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Hubert_79 »

To je u sedmiček známá chyba, je potřeba tam dát nejprve jednu aktualizaci růčo a pak to funguje. A neboj, aktualizace sedmičkám nijak neublíží; naopak je celkem žádoucí je mít. Opraví to docela dost zranitelností. Ale jestli sis někde přečetl, že aktualizace jsou blbě, tak co naplat.
Frýba a láska zvítězí nad Hemalou a nenávistí!
rnbw

#12 Příspěvek od rnbw »

Ano, treba nainstalovat nejake aktualizacie rucne, potom sa to rozbehne. A niekde ku koncu to nainstaluje aj Edge, takze Chrome nepotrebujes (ma to rovnake jadro).
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“