RX-V420

Opravy a závady na MG, RMGF, CD, zesilovačů, receiverů, reprosoustav

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Ralph

RX-V420

#1 Příspěvek od Ralph »

Dobrý den mám tenhle krásný receiver a právě 4 měsíce po záruce přestal fungovat.Zapínání má pouze mikrospínačem a odešel v něm systemový řídící mikroprocesor.Nešel zapnout po dotyku na mikroprocesor prstem naběhl a začal hrát,asi třikrát se mi jej povedlo takhle spustit a už je mrtvý uplně.Zkoušel jsem proměřit napájení 5V a vyměnit krystal a nic.Typ procesoru nese označení Yamaha XZ773BG0141EX002,jedná se o 84pinový smd procesor,nevíte kde jej sehnat?Nikde nic takového nemaji.
rnbw

#2 Příspěvek od rnbw »

Nie je tam studenak?
SIDTIM

#3 Příspěvek od SIDTIM »

Mám jinou Yamahu, také jsem měnil šutr, elyty,... až jsem se na to vybodl.
Všechny cesty nevedou do Říma, ale do uPC. Na kolmé desce s displejem. Prostě, nesehnal jsem taktéž nikoho, kdo by jej prodával, takže.."sbohem".. :(
..a co shoří, nezhnije..!
Sendyx

#4 Příspěvek od Sendyx »

A co soudruzi z Kawasaki nebo Hondy, nikdo nepomohl ? :)
workhard
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od workhard »

Šlápnout na to,vůbec si neumím představit,že v něčem vyměním 84pinový procesor a bude to pak fungovat. Takové věci předkládám k opravě dětem a těm stačí dva šroubováky :wink:
Sendyx

#6 Příspěvek od Sendyx »

Onehdá jsem v jedné jámaze vyměnil 128 nožičkový brouk a dolby ožilo :D Akorát majitel je dodnes nemocný z toho, že tahle sranda stála 4 litry a hlavně že to zdupal sám, když se v tom vrtal trafopájkou a měnil uvnitř dráty od cinchů za nějaké víc hifi postříbřené, jak mu doporučil nějaký de bil.
workhard
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od workhard »

Jó bezkyslíkatá měď,ta udělá z mp3 hotový zázrak... 8-)
helios

#8 Příspěvek od helios »

Sendyx píše:Onehdá jsem v jedné jámaze vyměnil 128 nožičkový brouk a dolby ožilo :D Akorát majitel je dodnes nemocný z toho, že tahle sranda stála 4 litry a hlavně že to zdupal sám, když se v tom vrtal trafopájkou a měnil uvnitř dráty od cinchů za nějaké víc hifi postříbřené, jak mu doporučil nějaký de bil.

Takému "vrtákovi" by som na nový integráč dal zlatú nálepku s nápisom "limited platinum series" zákazníka presvedčil, že teraz bude Dolby hrať o dve triedy lepšie za cenu "len" 7 litrov, to je skoro zadarmo u takejto kvality. Keby protestoval, pridal by som ešte sieťový filter zmäkčujúci tvrdú sínusovku na mäkkú, (HiFi friendly). :prst:
Keď Vám hodia pod nohy polená, zakúrte s nimi.
Odpovědět

Zpět na „Audiotechnika“