Router TL-WR741N
Moderátor: Moderátoři
- josef_novak
- markoni
- Kontaktovat uživatele:
Plné úložiště na to nemá vliv, akorát se u Xiaomi telefonů někdy objevuje, že se navzájem ruší BT a WiFi, ale to je duchařina.
Co se týče výběru routeru, tak nikdy není jistota, že daná značka má vždy to nejlepší. Je to jako u notebooku, tam se dívám prvně na střeva, potom na displej, následuje materiál šasi a zbytek výbavy. U routeru bych si vybral prvně podle chipsetu, následovaly by periferie a výbava. Hodně se dá vysledovat podle recenzovaných videí apod.
Dával bych si pozor i na verzi daného routeru, protože se klidně prodává jeden typ několik let, ale střeva se podle verze můžou diametrálně lišit. Výrobce často těží z toho, že daný typ měl dobré jméno a schválně přejde na levnější chipset, kde uvnitř nepoužije žádné odstínění VF části atd., ale vše se ohlídat nedá.
- markoni
- Kontaktovat uživatele:
Kdyby jsem uvažoval nad koupí něčeho nového tak jaký router mi doporučíte ? díky
- pocitujlasku
Pokud jsi myslel TL-WDR4900, tak to už je starší zařízení (nemá ani 802.11ac) a není vychytané.
Na dnešních SoC 802.11ax, jako např. Qualcomm IPQ8071 se na OpenWrt fóru řeší intenzivně už snad rok a oficiálně zatím FW není, i když na nich v nějaké podobě OpenWrt běží od výrobce jako např. Xiaomi AX3600 viz. vlákno. Ale já ho používám jen jako AP, na kterém běží ověřování přes RADIUS a to tam šlo bez problému nakonfigurovat, protože Xiaomi použilo OpenWrt s jejich (otřesnou) webovou konfigurací, ale přes SSH není problém dodat cokoliv.