Přípravek na broušení kotoučových pil
Moderátor: Moderátoři
Přípravek na broušení kotoučových pil
Stejně jsem řešil rozbrušovačku, taky držák se svěráčkem a v kolíbce upnutá flexa. Na občasný řezání jeklů a vinglů do 50 x 50 mm to funguje perfektně.
Hledám, hledám, nenacházím.
Neviděl jste to někdo někde? Asi by se to dalo i ubastlit ale málo času.
Díky!
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
termit256 píše:Jako zakladni problem tehle myslenky bych videl fakt, ze na klasicky brusny kotouc ma flexa prilis velke otacky a temi brousicimi kotouci do flexy se zase pily brousit nedaji, spis je zatupis nez nabrousis.
Základní problém je, že netušíš jakou flexu mám a jakej kotouč do ní chci dát. Aby se dalo brousit najednou čelo i hřbet zubu tvaru vlčák a nebo nesouměrák, tak na to nemůže být dělící kotouč tlustej 3-5 mm ale tvarovej brusnej jemnozrnej, nejlíp na konkrétní tvar zubu. Ale na tohle jsem se neptal, hledám brousící kolíbku o který vím, že jí někdo vyráběl.
Kdy už konečně přiznáš, že nemůžeš vědět všecko.
BOBOBO píše:Není třeba přípravek , brousím v ruce . Voko není rybina .
No jestli umíš v ruce nabrousit vlčáka aby byl zub jako zub, tak smeknu.
To podle Kružíka z Humburk, kterej brousí nástroje už skoro 60 let, neumí bez mašiny naprosto nikdo.
Celeron píše:Základní problém je, že netušíš jakou flexu mám a jakej kotouč do ní chci dát. Aby se dalo brousit najednou čelo i hřbet zubu tvaru vlčák a nebo nesouměrák, tak na to nemůže být dělící kotouč tlustej 3-5 mm ale tvarovej brusnej jemnozrnej, nejlíp na konkrétní tvar zubu. Ale na tohle jsem se neptal, hledám brousící kolíbku o který vím, že jí někdo vyráběl.
Kdy už konečně přiznáš, že nemůžeš vědět všecko.
Mam ve firme dve velke brusky na pily podobne jako tohle https://www.lovato.fr/produit/x9302-lor ... e/?lang=en a ver mi, kdyby se to dalo nabrousit flexou, nekupoval bych je
Pouzivam dvouvrstve kotouce z jedne strany "zaprasene" bakelitem pro vetsi odolnost. Kotouc se orovna jen trochu na zacatku a pak jiz drzi tvar dokud se cely nezbrousi. Neni to tak, ze tvar zubu docilujes tvarem kotouce. Pokud ho musis orovnavat v prubehu brouseni, delas neco spatne. Prilis jemnozrnny kotouc je nanic - pali.
V ruce nic poradne nenabrousis, jestli chces prehlodat par vetvi ze zahrady, asi je jedno, ale pri serioznim rezani poznas i takove detaily, kdyz je rovina kotouce par mm mimo jeho osu a to v ruce nikdy neudrzis.

Přípravek s rozbruškou je funkční, ale má smysl jen na přebrušování kotoučů se slinutými karbidy a stačí na to každý diamantový kotouč (úzký).
Jo a pokud se nejedná o řezání palivového dřeva, ale o stolařinu, to je jiná, tu asi dotazovatel nemyslel.