Kódované nahrávky PVR od různých výrobců TV
Moderátor: Moderátoři
Kódované nahrávky PVR od různých výrobců TV
- josef_novak
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Treba si pozreť STB čo ukladá nekodovane (je ich dosť).
Podobne som riešil DVD rekordér z HDD - SONY? alebo čo to bolo? - (proste značková záležitosť).
A problém bol že stroj zdochol a všetko ostalo na HDD. Na filmy srať.Ale chlap tam mal kamerové záznamy (kadejaké udalosti).
A nešlo ho (HDD) ani načítať - nech som robil čo som chcel.
Je to dosť prúser - ked sa človek ani k svojim veciam nevie dostať.
Zas na druhú stranu som ho zdrbal - že prečo si to nevypálil (nezálohoval) na DVD. Ved na to ten rekordér bol vlastne určený.
https://github.com/openlgtv/epk2extract
ale zkušenost s tím nemám.
epk2extract is a tool that can extract, decrypt, convert multiple file formats that can be found in LG TV sets and similar devices.
Ani zmeniť,zotreť MBR - ani Low level format.... proste nič. Podľa mňa aj v tom HDD bol "špecialny" firmware. Aby to šlo v tej mašine. A podľa toho predpokladám že keby som zohnal inú (takú istú) mašinu - tak dám 99% že by to nešlo ani tam.
Možno daaký hacker by to dal... - možno.
Je jednoduchšie - ked niekto také dačo kupuje? mrknúť či záznam kodovaný alebo nie. A podľa toho kupovať - či už STB alebo aj iné zariadenia.
Viem, ze aspon do niektorych rekorderov sa v pripade poruchy HDD dal vlozit bezny disk z obchodu, akurat bolo potrebne specialne DVD s firmwarom. V ROM rekordera je totiz len bootloader - ten nacita firmware z disku alebo z DVD. Po nacitani firmwaru z DVD sa naformatoval disk, ulozil niekam na zaciatok firmware a potom to uz fungovalo.
Jinak Samsungy pouzivaji XFS filesystem, alespon u platformy Tizen, takze potreba linux/mac. Ta aplikace, co se ale divam, to umi stahnout primo po siti z te TV, takze asi i windows staci.