Nabízím asi šroubovací jádra do malých laděných cívek?

NEKOMERČNÍ nabídka přístrojů, součástek a náhradních dílů

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
JoDiK

Nabízím asi šroubovací jádra do malých laděných cívek?

#1 Příspěvek od JoDiK »

Nalezeno při úklidu: dva náhodně vybrané kousky mají rozměry 9,8x3,3mm a 8,3x3,8mm, ostatní vypadají stejně. Je toho v pytlíku cca 100 kousků a jsou zřejmě nepoužité.
Hodí se to někomu za odvoz či za poštovné?
Přílohy
sr.jpg
sr.jpg
EKKAR

#2 Příspěvek od EKKAR »

Já jen potvrdím, že to jsou dolaďovací šroubovací jadýrka do cívek, materiál je ferit, bohužel se jen těžko dá určit kvalita toho feritu = jakej je to typ, protože tam se podle chemickýho složení dost odlišujou vf vlastnosti. Byly na to i spešl kostřičky z čehosi podobnýho silonu, který se vsazovaly do díry vyseknutý do cuprextitu, když to jadýrko mělo dolaďovat plošnou cívku třeba v klasický teslácký obrazový mefce do TV - fotku teď neudělám, mám zarovnanej kutloch ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
mojza

#3 Příspěvek od mojza »

Kvalita fer. jader se lišila podle hmoty- NXX, (u hmotyN05 mám označení vhodnosti 6-30Mhz), ta se označovala i nástřikem barvy. Mám tu třeba šroubovací jádýrkja barviček červená, světle zelená(nebo šedá) modrá. Jadýrek mám hodně a tabulku označení a použití bych snad v případě potřeby našel.
JoDiK

#4 Příspěvek od JoDiK »

mojza píše:Mám tu třeba šroubovací jádýrkja barviček červená, světle zelená(nebo šedá) modrá.

Tyhle jsou takový červenohnědý (víc hnědý než červený)... Je možný, že to jsou nenastříkaný (barevně neoznačený) polotovary?
Sendyx

#5 Příspěvek od Sendyx »

Je možné, že to není ferit, ale "železoprach, ferokart" nebo podobný materiál. Pozná se to třeba při pokusu podrtit to kleštěma. Ferit je keramika, ale tyhle podobné materiály jsou v podstatě nějaká pryskyřice nebo snad i hlinka s vodním sklem, plněná práškem.
Curvetraceristé všech zemí spojte se!
JirkaZ

#6 Příspěvek od JirkaZ »

Netřeba drtit. Do ferrokartu se dá v pohodě rýpnout ocelovým hrotem, do feritu ne.
Odpovědět

Zpět na „Nabídka přístrojů, součástek a náhradních dílů“