Likvidace trávy a břečťanu
Moderátor: Moderátoři
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Likvidace trávy a břečťanu
Takže - mám tady v prvé řadě Roundup. To je jasný, ale nebezpečný. Chtěl bych něco citlivějšího.
Koupil jsem GLYFO KLASIK STRONG, ve složení je glyfosát, to by patrně na tu trávu i břečťan mělo zabrat taky, ale asi je to taky síla, nejspíš je to ekvivalent toho Roundupu. Jenže tam je napsaný, že to je selektivní herbicid, jinde zase systémový herbicid, kdo se v tom má vyznat.
Pak tady mám GARLON, tam je jako účinná látka fluroxypyr a triklopyr. Ten by snad měl být trošku šetrnějsí, ale co já vím.
Máte v tom někdo trošku přehled?
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
- Artaban001
Břečťan se plazí pod trávou a zapouští kořínky(hřížení) , ale že by se nedaly vytrhat nebo zlikvidovat přímo u zdroje se mi nezdá. Dělám to samé, podeberu a vyrvu šlahouny. Kdyby mě moc štval, šel bych až k tomu tlustému zdroji s pilkou nebo nůžkami.
A břečťan je tady taky všude možně, ale není to žádný rychlík (třeba na rozdíl od akátů, nebo od psího vína - přísavníku), likvidace se dá provádět průběžně, bez chemie, jen rukama...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Samozřejmě ideální je se o to starat zavčas, tzn. průběžně zalévat horkou vodou.
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
No, dneska jdu do první palby.