Nákupy z Číny po 30.06.2021
Moderátor: Moderátoři
Kdysi jsem asi 2x vyvolal spor a pokaždé to přišlo, proto jsem vychladl.
Hlavně je to proto, že nějaký šmejd si vymyslí sledovací číslo a čeká, jestli mu to projde. Většinou jim stačí napsat a hned pochopí, že to raději stornuje a peníze přijdou za pár dní zpět. Někteří jsou urputní a tvrdí, že to určitě poslali a zásilka visí někde v Evropě apod., ale vyvolaný spor to pokaždé vyřeší, protože číslo neexistuje. A někdy automaticky zasáhne AE, když se zjistí, že se tam objevil šmejd, na kterého se navalí hromada stížností a sporů.
Teď jsem minulý týden objednal 2 pásky na 50" edge podsvit (v CZ to prostě nikde nebylo) v hodnotě 23,16 Eur. Včera mi počta poslala sms a následně mejl, že chcou vyplnit nějaký 🤐 kódy a z čeho to je vyrobený a poslat fakturu. Uplně se ve mně vařily chc*nky. Tak jsem zvědavej, kolik mi napaří za vyclení
https://celnicka.cz/navody-ecep
pošta mně taky občas žádost o dodání info k zásilce, pak si proclím sím a oni mně to jenom přivezou.
Já tak bral knoflíkové baterky a protože to šlo standard china post (ne aliexpress standard shipping / cinciao), tak po mě chtěli procelní taky.
Už si na zasílací službu dávám pozor
Jak tohle řešíte, když nedodržují zaslání z Evropy? Možná to je v podmínkách AE, ale mě se to nelíbí.
P.S. Jiný prodejce zjistil, že to nemá v Evropě skladem a žádá mě o zrušení v běžící době pro odeslání. Kašlu na něj, počkám až doběhne lhůta a doufám, že dostane od AE černý puntík.
- jindrichus