Koupím tranzistory BF244A
Moderátor: Moderátoři
Koupím tranzistory BF244A
edit: Je to do vstupního zesilovače pro číslicovou stupnici k tuneru z ARA2-7/77. Už jsem ho za ta léta používání měnil víckrát, ale zásoby došly. Kdyby někdo čirou náhodou měl celý tento zesilovač, koupím také.
Jo a k tomu předzesíku stupnice byla úprava na naši KF521. A co vím, neodcházela. Mám se kouknout, jestli to najdu a jak ta úprava vypadala?
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Od nich by měl umět objednat i malé množství nějaký jiný "přeprodávač" ( i když co se dívám, tak Avnet má MOQ 972ks )
Zkusil bych přímo do toho Rochesteru napsat (mají MOQ od jednoho kusu, za necelý dolar).
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
- monterjirka
A kutilmile - nelituju tě
PavelFF píše:
Taky je zvláštní, že ti jich několik odešlo.
Tuner je v provozu prakticky denně. A to už více jak dvacet let. Za tu dobu si pamatuju jenom dvě závady - zmíněný tranzistor a ledka pro indikaci stereo.
Dohledal jsem dokumentaci, a tam se přímo píše jako náhrada KF521. Ten bych měl mít v zásobách, vyzkouším a dám vědět.
V tomto zapojení je "zesílení" tranzistoru asi 0,6 (velmi hrubě)*), takže se po tranzistoru požaduje opravdu jen impedanční oddělení. Bipolární BFR91 apod. jsou optimalizované na obvodové impedance kolem 70 Ohmů. To nebude to samé jako JFET.
*) Byl jsem nemile překvapen, jak hodně se signál zeslabí po průchodu podobným oddělovačem v modulu zesilovače pro čítač. To byla taky jedna konstrukce z AR - čítač s asi 3 vstupy a se 3 předzesilovači podle kmitočtu.