Bílé čtverce na silnici
Moderátor: Moderátoři
Kdyby ti pitomí geodeti nechali zveřejnit prohlášení v TV, nestálo by je to ani vorla, jen minutu televizního času ve zprávách na všech stanicích, na což má stát nárok z titulu veřejnýho zájmu - protože tu digitalizaci map si objednal stát. A nemuselo kolem toho bejt vůbec žádný starání ani vyšetřování poškozování značek.
A kutilmile - nelituju tě
EKKAR píše: nejjednodušší způsob jak takovou potenciální, ale určitě nezvanou a nechtěnou "návštěvu" aspoň oddálit je tu značku jí nějak porušit, vymazat, omezit její účinnost.
Připomněl jsi mě rok 1968, kdy jsme s dalšíma klukama školou povinnejma vápnem zamalovávali směrovky kolem silnic.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
- monterjirka
Celeron píše:Zákon? Značky jsou snad daný vyhláškou č. 294/2015 Sb. s novelou č. 84/2016 Sb.
A pak také existuje předpis TP65, ed.2
To je zajímavé srovnání co doporučuje CDV a jak to vypadá v praxi
A to raději nemluvím o TP66, ed.2, to naznačuje, že silničáři buď neumí číst nebo jsou odvážní ignoranti!
mi-ro píše:Jak tak cestuju napříč naší republikou, vídám na silnici bílé čtverce
Skutečně cestuješ jen ve směru od Moravských Budějovic k Trutnovu a obráceně?, nebo patříš do stále se rozrůstající skupiny "prudce inteligentních individuí", kteří neznají a nechápou význam naprosto běžného slova "napříč"?
Pokusím se Ti vysvětlit na příkladu, co znamená slovo "napříč", když nějaké vemeno udělá s kamionem hodiny a zůstane stát nebo ležet podélnou osou kamionu přibližně kolmo k podélné ose dálnice, tak se řekne, že je napříč přes dálnici. Na tomto faktu nic nemění ani skutečnost, že různí tvůrci textů, mdlého rozumu, ve všech sdělovacích prostředcích zřejmě soutěží o to, kdo bude mít ve svém textu vícekrát použito slovo "napříč" nebo ještě lépe spojení "napříč republikou".
A jak by se asi museli postavit chudáci politici, kdybychom to brali moc doslovně a o někom řekli, že spolupracuje se všemi stranami NAPŘÍČ celým politickým spektrem.
Naštěstí nejsme blbci, tak víme, že Mi-ro jezdí nahoru i dolů, doleva i doprava, prostě tam, kam ho kšeft zavane...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...