Bílé čtverce na silnici

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
BastlDedek

#31 Příspěvek od BastlDedek »

Co má toto vlákno společné s elektro obecně??
Pisu odpověď ale jen protože se mi to příčí.

1. Zkus zeptat dopravnich expertu
2. V sekci Programovani se ptej na hexadecimalni hodnotu te bile barvy a jak vypocitat rozmery tech kosoctvercu.
Diky Vlada
Kremik

#32 Příspěvek od Kremik »

Opakem slova "nic" je "něco" nebo "všechno"? :-)
mi-ro

#33 Příspěvek od mi-ro »

BastlDedek píše:Co má toto vlákno společné s elektro obecně??
Pisu odpověď ale jen protože se mi to příčí.

1. Zkus zeptat dopravnich expertu
2. V sekci Programovani se ptej na hexadecimalni hodnotu te bile barvy a jak vypocitat rozmery tech kosoctvercu.
My se tu občas bavíme o různých technických záležitostech, které můžou nějak souviset i s EB. Např čtverce pravděpodobně souvisí se SAT snímkováním nebo nebo geodetickou službou. A co má společné s elektro tvůj příspěvek?
..to bude jen ňákej odpůrek
ZVUK2000

#34 Příspěvek od ZVUK2000 »

Maxipes_ píše:Jak myslíte. Podle mě je správné synonymum ke slovu "napříč", "naštorc".

Nezapomeň zavolat na ČT a říct že pořad " Branky, body, vteřiny" je nesmysl. Protože vteřina je jednotkou úhlu a ne času :D
BOBOBO

#35 Příspěvek od BOBOBO »

To čtverečkování dělají alespoň tři roky . Jeden v tý době namalovali u souseda na příjezdovce a tvrdili mu , že to za rok zmizí ... Inu nestalo se . Jo sdělovali mu něco o focení map . Chvíli potom , možná náhodou , projížděli i s fotícím autem .
PavelFF

#36 Příspěvek od PavelFF »

Pamatuju na podobnou akci asi před 50 lety. Tehdy nás ve škole i v obci upozorňovali, že bude probíhat letecké snímkování a že byly v okolí naší vesnice umístěny značky a že je nemáme ničit. Byly to bílé desky z pěnového polystyrenu(pískátka) asi tak 30 x 30 x 2cm přitlučené k zemi hřebíkem. Bylo to třeba uprostřed louky nebo pole. Na silnici by to nevydrželo. Dnešní značky by zase nefungovaly v trávě.
kulikus
Kontaktovat uživatele:

#37 Příspěvek od kulikus »

Viděl jsem čteverec na vozovce u Nekoře. Vedle vozovky sloupek s tabulkou 'Zhušťovací bod. Poškození se trestá.' Hned mně napadla spojtost s družicovým/ leteckým snímkováním.
mi-ro

#38 Příspěvek od mi-ro »

..to bude jen ňákej odpůrek
Artaban001

#39 Příspěvek od Artaban001 »

Mám za to, že když skládají různě nafocené prostranství, tak se pomocí těch značek jednotlivé záběry "uzamknou" - že když se dvě stejný značky dají na sebe, tak se bílý čtverce vzájemně doplní a stane se tak 2X větší bílý čtverec, nebo bílý kolečko. Takže mám přesně na sebe navázaný fotky konkrétního placu z různých míst. něco, jako když fotím panorama mobilem a Google jako spojný body používá přímo stejný objekty na různých fotkách.
A pak mě Google fotky upozorní na další dostupné moje panoráma, které kolikrát vznikne i nechtěně.
EKKAR

#40 Příspěvek od EKKAR »

Nemůžou se doplnit na celej čtverec, to by musely bejt otočený o 90°. Ale kontroluje se to na překrytí = po položení na sebe musí značka mít nezměněnej tvar, poloha středu = bod dotyku rohů těch menších čtverců pak je přesná poloha určená pomocí kompenzovanýho GPS systému. Už jsem viděl na silnici tyhle značky 2 vedle sebe vzdálený asi 2,5-3m - v každým pruhu jedna, přitom jedna byla zastříkaná po celý ploše svítivě oranžovým sprejem - nejspíš oprava nesprávně umístěný značky.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Hubert_79
Kontaktovat uživatele:

#41 Příspěvek od Hubert_79 »

EKKAR píše:nejspíš oprava nesprávně umístěný značky.

Nebo nějaký absolvent VŠŽ bránil muslimské invazi :lol:
Frýba a láska zvítězí nad Hemalou a nenávistí!
EKKAR

#42 Příspěvek od EKKAR »

Opakuju, za škody na těchhle značkách si dotyčná firma může sama, protože veřejně neinformovala o jejich skutečným účelu a významu. Ty označovací tabulky se v jejich blízkosti začaly objevovat až dlouhou dobu po jejich prvním výskytu a hlavně až potom, co je z neznalosti VINOU NEDOSTATKU INFORMACÍ a pod dojmem možný hrozby začali lidi narušovat. Samozřejmě, jsme v Kocourkovsku, takže veřejná informace, která měla veškerý akci předcházet, je vypuštěná na veřejnost jako jedna z posledních činností v rámci akce ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Hubert_79
Kontaktovat uživatele:

#43 Příspěvek od Hubert_79 »

Jasně. Někde uvidím něco, o čem jsem laskavě nebyl informován co to je a k čemu to je, tak to poškodím; může za to to, že jsem nebyl informován. To je teda logika :roll:
Ruprecht

#44 Příspěvek od Ruprecht »

Hubert_79 píše:Někde uvidím něco

Opatrně, malůvky na silnici asi nejsou obecně žádoucí, třeba tady za to policie trestně stíhá. Nějaký uvědomělý občan třeba chtěl zabránit mrhání policejních prostředků a zamalováním značek napravil nežádoucí stav :lol:
Když promluví, tak buď kňučí, nebo lže.
Hubert_79
Kontaktovat uživatele:

#45 Příspěvek od Hubert_79 »

No, správný svazák by se v případě nevědomosti obrátil na naši chrabrou policii, třeba loni, když hlídali aby mezi okresy neproklouzla ani myš.
Určitě o tom policisté věděli, tak by svazáka uklidnili a tento by měl opět klidné spaní.
Odpovědět

Zpět na „Poradna“