Jak nastavit Zyxel WGM 8924 jako hloupý Ethernet Hub?
Moderátor: Moderátoři
Jak nastavit Zyxel WGM 8924 jako hloupý Ethernet Hub?
Nechci to připojit přes WiFi. Nevadí mi, že je mnoho jeho funkcí nevyužitých. Nechci nic kupovat, jen si pohrát s tím, co se mi válí doma jinak bez užitku.
Díky za každou dobrou radu.
- josef_novak
Abys mohl využít i WAN port dle tvých představ, tak bys musel použít alternativní firmware. U těchto krabiček bývá WLAN + LAN v bridge modu, takže by se do bridge přidal i WAN port.
Pamatuji si, že DD-WRT tyhle možnosti určitě měl, protože jsem kdysi u několika TP-Linků, které byly po zásahu blesku, přehodil WAN port na jiný port z LAN rozsahu a TP-Link fungoval dál. Nejspíš to půjde i v OpenWRT.
rnbw píše:WGM 8924 neexistuje.
Pardon. VMG8924.
NAT nedokážu na WAN portu ve standardním FW odstavit? Přiznávám, že pouštět se kvůli tomu do experimentu s jiným FW se mi moc nechce. Dokonce to vypadá, že jiná verze originálního firmware to umí. Na tom svém (B30A) to ale nemohu najít. https://www.manualslib.com/manual/95863 ... l?page=145
- josef_novak
- josef_novak
Podívej se na stranu 28 (a dál), kde se konfiguruje WAN rozhraní, které je nakonec připojeno k internetu. Dají se přidávat/odebírat ATM/PTM ale i ETH (konkrétně eth4), tak se s tím pohrej, jestli se odebraný eth4 nepřiřadí do LAN (ty budou asi eth0-3).
Každopádně jdeš s kanónem na vrabce, tohle by vyřešil switch za pár stovek.
Ještě jednou díky.
- josef_novak